Bonus, The Ills i súčasná vážna hudba zahrá v uliciach Košíc!

V rámci programu Mesto plné hudby projektu Use the City prinesie Tabačka Kulturfabrik, vydavateľstvo Exitab a klub Pokhoi vlastný stage v uliciach košického starého mesta. Už v piatok, 25. mája vystúpi netradičná kombinácia interpretov na čele s českým raperom Bonusom, post-rockovými The Ills a Dawn To Come a medzinárodný ansáblom Musica Falsa Et Ficta.

Stage Tabačky a Pokhoiu odštartuje o osemnástej koncertom projektu Mira Tótha a Dalibora Kociana, teda Stroona – Musica Falsa et Ficta. Medzinárodné voľné združenie hudobníkov vystúpi s predstavením Ďalšie variácie pre Goldberga. Dychové a sláčikové nástroje tak na scéne doplní i hráč na gramofóny a elektronika.

BONUS_foto-Kuba_Slama

Po nich na open air scéne zahrajú svoje koncerty interpreti z vydavateľstva Exitab: prešovsko-tatranskí post-metalisti Dawn To Come, bratislavský post-rock The Ills, teda kapela, ktorá v Košiciach premiérovo predstaví materiál zo svojho nadchádzajúceho albumu.

O záverečný koncert sa postará český rapujúci pesničkár Martin Hùla alias Bonus. Člen niekdajších elektro-poperov Sporto a punkových Ememvoodoopöká v uliciach Koších predstaví svoj aktuálny počin s názvom Námìstí míru.

After-party sa po 22. hodiny okrem Pokhoia odohrá už v priestoroch Tabačky – zahrajú ďalší producenti zo stajne Exitab – Stroon a Herzog Herzog. Vstup bude bezplatný.

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows/Tabacka Kulturfabrik
Foto: Kuba Slama
Publikoval: Redakcia GREGI.NET