Bočák Amenra PREDATORY VOID vyvolá vypjaté emoce a temné běsy

Impuls pro vznik PREDATORY VOID vznikl v době kovidu. Aby se hlavní skladatel kapely Lennart Bossu, zároveň nynější kytarista Amenra a Oathbreaker, doma nezbláznil, začal psát a nahrávat nápady, které položily základ nového projektu, protože ten se ani do jedné z jeho domovských stájí nehodil.

Přímočarý, temný a heavy materiál zaujal zpěvačku a tatérku Lina R. (Cross Bringer), baskytaristu Tima De Gietera (Amenra, Doodseskader), kytaristua Thijse De Cloedta (Cobra The Impaler, ex-Aborted) a bubeníka Vincenta Verstrepena (Carnation) a z projektu byla rázem plnohodnotná kapela, která teď v dubnu vydala debut „Seven Keys to to the Discomfort of Being”.

PREDATORY VOID hrají něco jako blackened sludge/doom-death, ale nezbavený emocí. Tišší klidné pasáže i s čistým či mluveným vokálem se tu střídají s těžkými a houpavými riffy, které náznakem připomenou Amenra, ale jsou do nich zakomponovány blackové sypačky a hrubě deathmetalové valivosti. Je to eklektická kapela, která používá vypjaté emoce a vyvolává temné běsy.

Lennart Bossu k PREDATORY VOID uvádí, že jde o něco většího než o obyčejnou metalovou kapelu. „Vedl jsem sám se sebou krátkou debatu, jestli bych neměl násilím vytvořit něco, co zní úplně jinak, ale přišlo mi upřímnější držet se hudby, která ze mě přirozeně vychází, takže hudebně čerpám víceméně ze stejné energie a pocitů, jako když jsem dělal hudbu s Oathbreaker,“ vysvětluje.

Supportem budou hardcorující grindeři AFTERCOME z Prahy.

PREDATORY VOID, AFTERCOME
18. 11. 2023 – Praha, 007 Strahov
FB event: https://fb.me/e/YWMZ865S
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/610
Předprodej dále v síti viz Ticketmaster a GoOut.

Zdroj: Obscure Promotion