Blur dominujú v anglickej hitparáde!

Skupina BLUR podľa očakávania dominuje aktuálnemu vydaniu anglickej hitparády. Najpredávanejším albumom minulého týždňa je ich novinka The Magic Whip.

Blur formujú britpopovú scénu už niekoľko dekád a stáli pri zrode kultúrneho fenoménu Cool Britannia. Posledný album nahrali v roku 2003, k vydaniu nového sa príliš nemali.  Novinku The Magic Whip pripravili vlastne  nevedomky počas niekoľkodennej pauzy, ktorá vznikla zrušením koncertov na ázijskom turné v roku 2013.

Štvorica si chvíľky krátila spontánnym experimentovaním v štúdiu  v Hongkongu. Nápady a fragmenty potom gitarista  Graham Coxon dotvoril s producentom  Stephenom Streetom, s ktorým Blur už predtým nahrávali.  Spoločne pripravili základ albumu, ktorý už teraz ašpiruje na jednu z najväčších hudobných udalostí  roku 2015.

Blur 2015

Album sa dočkal veľkých ovácií nielen v Anglicku, kde sa o  The Magic Whip píše predovšetkým ako o triumfálnom návrate. Poklonu skupine skláňajú aj americké médiá vrátane časopisov  Rolling Stone alebo Billboard, novinku ospevuje aj internetová blogosféra, ktorá vyzdvihuje hlavne snahu o posun a odvahu hľadať nový spôsob vyjadrenia. Podľa médií je návrat kapely výnimočný.

Zdroj: Warner Music