Black Roll – Ostravkí rockeri válcujú rádiá rockovou baladou Tóny.

Skupinu Black Roll založil kytarista Adam Malík spolu s bubeníkem Honzou Šusterem a basákem Tomášem Tylečkem na podzim 2009. Po několika malých konkurzech na post zpěváka nastoupil do kapely vynikající zpěvák Tomáš Hradil, který v průběhu své kariéry nazpíval vokály na mnoha CD našim známým zpěvákům např. Aleši Brichtovi, Danu Bártovi, kapele Arakain, Citron, Doga, Miloši Dodo Doležalovi, Martě Kubišové, Věře Špinarové atd. V této sestavě natočili své první DEMO CD.

Na podzim roku 2010 dostali pozvání k mediální spolupráci rádia FAJN ROCK MUSIC. Objevili se v Rádiovém týdeníku a lednovém dílu TV ROCKPARÁDY, která je vysílána i na TV PUBLIC. Soutěžili s klipem Riders, který postoupil do dalších kol hitparády.

Byli hosty pořadu Harenda v Českém rozhlase Ostrava a v pořadu Rockle v Českém rozhlase Olomouc. Min. půl roku běží skladba Déšť v hitparádě TOP 10 na rádiu ČAS. Do hitparády radia Čas byla nasazena i další píseň Tóny.

Vystupovali na festivalech jako je Colours of Ostrava, jako předkapela na tour skupiny Horkýže slíže. V roce 2013 odehráli s legendární kapelou Citron „Radegast a Plní energie tour “ 8 vyprodaných koncertů jako předkapela.

[audio:https://gregi.net/wp-content/uploads/2013/06/blackroll_tony.mp3]

Na podzim 2012 vydali své první oficiální CD s názvem „Tváří v tvář“ nahrané ve studiu TdB Records v Ostravě, ze kterého jsou oba výše zmíněné songy Déšť a Tóny.

Zdroj: Black Roll