BILLY BARMAN OHLASUJÚ SVOJ TRETÍ ALBUM NOVÝM VIDEOSINGLOM SLOBODA.

Billy Barman ohlásili vydanie svojho tretieho albumu. Ponesie názov Dýchajúce obrazy a vyjde 18. novembra pod známou značkou Slnko Records. Bratislavská kapela k novému albumu pozýva ďalším pútavým vizuálom, v ktorom stvárňuje svoju predstavu o slobode. Do Vianoc má na pláne aj päť koncertov na Slovensku, Čechách a Anglicku a po nich sa fanúšikovia môžu na jar tešiť na veľké klubové turné. 

V súčasnosti jedna z najobľúbenejších slovenských kapiel začala na novej štúdiovke pracovať už minulý rok, keď zverejnila video k piesni Mladým chýba vojna. Vyslúžila si ňou množstvo pozitívnych ohlasov a tiež ocenenie Radia_FM Radio_Head Awards v kategórii singel roka 2015. Mladým chýba vojna na novom albume nebude chýbať, rovnako ako v tomto roku druhý zverejnený singel Miletička v hlavnej úlohe  s raperom Vecom.  

Niekoľko dní pred vydaním Dýchajúcich obrazov prichádzajú Billy Barman s tretím videom k pesničke Sloboda, ktorá tematicky rámcuje celý album. „Motív slobody, voľnosti, neviazanosti a zároveň neschopnosti s ňou zmysluplne naložiť sa vinie celou nahrávkou a je prítomný vo viacerých skladbách,“ hovorí gitarista Jozef Vrábel. 

Autorom klipu je režisér, filmár a fotograf Lousy Auber, ktorému sa vďaka snovej atmosfére a niekoľkým detailom podarilo voľne nadviazať na úspešný singel Mladým chýba vojna. Striedajú sa v ňom metaforické obrazy a príbehy slobody, ktoré sú spolu s prepracovaným hudobným podkladom výbornou pozvánkou na temnejší, abstraktnejší a doteraz najosobnejší album kapely.

bb-dychajobrazy_bylousyauber

Dýchajúce obrazy vychádzajú 18.11. pod značkou vydavateľstva Slnko Records a kapela ho fanúšikom predstaví na piatich jesenných koncertoch v Nitre (22.11.), Bratislave (24.11), Londýne (26.11.), Brne (29.11) a Prahe (7.12). Po nich bude nasledovať veľké jarné turné.   

TERMÍNY KONCERTOV
22.11. Nitra Music A café – predpremiéra nového koncertného programu
24.11. Bratislava MMC – krst
26.11. LONDON – Venue 229 – krst
29.11. BRNO – Fléda – krst
07.12. PRAHA – Café v lese – krst

Sloboda video: https://youtu.be/Zoh4VzgZPRg
Ukážky a predaj albumu: https://www.slnkorecords.sk/billy-barman/dychajuce-obrazy
Facebook stránka: https://www.facebook.com/billybarman.sk

Zdroj:  Slnko records
Kredit fotiek: Lousy Auber