BEŽCI AJ NEBEŽCI POZOR: SPÚŠŤA SA REGISTRÁCIA NA CHARITATÍVNY BEH WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Niektorí už chystajú bežecké tenisky, iní sa zas nevedia dočkať momentu, vďaka ktorému niekomu pomôžu zmeniť život. Už 5. mája 2024 o 13:00 charitatívne bežecké podujatie Wingsfor Life World Run privíta na svojej pomyselnej štartovacej čiare všetkých tých, ktorých spája jeden cieľ: pomôcť získať peniaze na výskum liečby poranenej miechy. No vážne, čo je viac ako si ísť jednu peknú májovú nedeľu len tak zabehať a zároveň tým prispieť na dobrú vec?

Pre viac informácií o podujatí a registrácii navštívte www.wingsforlifeworldrun.com

Spojte sa s tisíckami ľudí po celom svete

Niekde v noci, inde zas pri východe slnka, sa v jeden deň v tom istom čase na celom svete spoja bežci, nebežci, mladí aj starí, jednotlivci či tímy, či dokonca aj samotní vozíčkari, pre tých, ktorí bežať nemôžu. Do nadácie Wings for Life, ktorá sa zaoberá liečbou poranenej miechy,následne poputuje celá suma získaného štartovného.

„Som nesmierne šťastný, že registrácia na rok 2024 sa konečne spúšťa! V predchádzajúcom ročníku Wings for Life World Run sme mali rekordný počet účastníkov a naším cieľom je toto číslo budúci rok opäť znásobiť,“ povedal Colin Jackson, bývalý waleský bežec a športová legenda, ktorý sa špecializoval na prekážkový beh na 110 metrov.

„Sme hrdí nie len na fakt, že ide o najväčšie bežecké podujatie na svete, ale právom sme hrdí na každého jedného účastníka týchto pretekov. Každá nová registrácia totiž prináša skutočnú nádej pre všetkých, ktorí utrpeli poranením miechy.“

Je na vás, kde a s kým budete bežať

Bežecké podujatie Wings for Life World Run sa teší obrovskej popularite aj z dôvodu, že je na každom bežcovi, aby si zvolil trasu svojho behu. Do celosvetového rebríčka sa pritom započítavajú všetky výsledky rovnako. Či už teda preferujete behanie v meste alebo v horách, aplikácia Wings for Life World Run so svojim Virtual Catcher Car dobieha každého rovnakou rýchlosťou. Ak ale patríte ku fanúšikom skupinových behov, tak po celom svete je už k dispozícii viac ako 30 podujatí App Run Events, do ktorých sa možno zapojiť. Ako každý rok, aj ten budúci sa budete môcť tešiť aj na organizované app-runy u nás na Slovensku, a to napríklad v Bratislave, Senici či Piešťanoch.  

Jasné, dobrý pocit je na nezapletenie, no tento rok nebude odmenená len nadácia, ale aj každý jeden registrovaný účastník. V rámci nového partnerstva so športovou značkou Adidaszíska každý, kto sa zaregistruje – bez ohľadu na to, kde, ako a s kým sa rozhodne behať – oficiálne tričko Wings for Life World Run. Motivácie už skutočne nemôže byť viac, preto hor sa na registráciu, 5. mája 2024 pôjdeme spoločne meniť ľudské životy!

Viac o Wings for Life World Run

Raz ročne sa stretnú bežci, nebežci a vozíčkari z celého sveta, aby sa v rovnaký čas postavili na štartovaciu čiaru bežeckých pretekov Wings For Life World Run, pričom všetkých spája jeden spoločný cieľ – bežať za tých, ktorí bežať nemôžu. Buď jednotlivo s aplikáciou Wings for LifeWorld Run, alebo spoločne v niekoľkých vlajkových behoch. Vôbec nezáleží na tom, ako dobre, rýchlo alebo vytrvalo bežíte, či ste profesionálny športovec, hobby bežec alebo absolútny začiatočník. Všetko je to o radosti z pohybu, emóciách a pocitu z pomoci druhým, ktorý je na nezaplatenie. Dokonca neexistuje ani žiadna štartovacia čiara. Namiesto toho, 30 minút po štarte, buď virtuálne, alebo – v prípade Flagship Runs – skutočné Catcher Car, začína stíhaciu jazdu a predbieha jedného bežca za druhým. Výsledky sa nemerajú v čase, ale v dosiahnutej vzdialenosti. Najlepšie zo všetkého je, že 100 % vstupných poplatkov a darov ide priamo na výskum poranenej miechy.

Doposiaľ sa pretekov Wings for Life World Run na všetkých siedmich kontinentoch zúčastnilo celkovo 1 293 716 registrovaných účastníkov až 195-ich národností a vyzbierali spolu 43,8 milióna eur. Pridáte sa k nim tento rok aj vy?

Pre čo najčerstvejšie informácie o worldrune sledujte Wings For Life World Run na InstagrameFacebooku.

Zdroj: Red Bull
Foto: Red Bull Content Pool