Between the Burried and Me a Animals as Leaders sa predstavia v Prahe a v Bratislave!

Konec prázdnin znamená začátek klubové sezóny, kterou hned zkraje odstartuje česko-slovenský koncert amerických hudebních vizionářù BETWEEN THE BURIED AND ME. Na koncertech v Bratislavì (11.9.) a Praze (13.9.) je navíc doprovodí krajané z kapely ANIMALS AS LEADERS.

Vstupenky na oba koncerty jsou již k dostání ve všech bìžných předprodejích, více informací získáte na webu www.obscure.cz.

BETWEEN THE BURIED AND ME rozvířili před nìjakými šesti lety stojaté vody extrémní hudby svou deskou „Alaska“, která se tehdy pro nejednoho fajnšmekra stala událostí sezóny. Prakticky od té samé doby jsou tito Američané zapsáni jako jedna z nejrafinovanìjších a nejprogresivnìjších spolkù extrémní hudby. Jsou představiteli tìžce definovatelného hudebního mixu, snoubícího v sobì death, grind, prog rock či jazz, přičemž tuto smìs pak zpracovávají jako nikdo jiný.

Mnozí z nás mají dosud v pamìti jejich tři roky staré vystoupení z Roxy, kde na „turné snù“ předskakovali Meshuggah a Dillinger Escape Plan. Od této doby prakticky neustále potvrzují své dobyté pozice. Ať již na přelomovém album „Colors“, následujícím „The Great Misdirect“ nebo aktuálním EP „The Parallax: Hypersleep Dialogues“. Současní BETWEEN THE BURIED AND ME již dávnou nejsou „pouze“ onou neurotickou a syrovou mašinou jako ve svých ranných počátcích. Mnohem více se v jejich hudbì objevuje nadhled a dùraz na instrumentální složku. Přesto všechno pro nì stále platí rčení, které pronesl jeden z návštìvníkù památného koncertu v Roxy: „to nejde popsat, to se musí vidìt“. Nejlépe v pùlce září v Praze nebo Bratislavì.

Jako support se na obou koncertech představí další nadmíru zajímavé tìleso s názvem ANIMALS AS LEADERS. Podobnì jako jejich kolegové si libují v progresivních fúzích metalu a rocku, čehož dùkazem je jejich dva roky staré debutové album „Animals As Leaders“, ke kterému letos přibude zbrusu nová nahrávka, jejíž představení bude součástí pražského i bratislavského koncertu.

BETWEEN THE BURIED AND ME (usa)
ANIMALS AS LEADERS (usa)
11.9. 2011 – Bratislava, Randal Club
13.9. 2011 – Praha, Rock Café

BtBam

Zdroj: Obscure Promotion
Publikoval: Redakcia GREGI.NET