Beny Toth – S Tebou.

Hudobník, songwriter a producent Beny Toth sa vracia s ďalším, v poradí druhým sólovým singlom s názvom „S Tebou“. Skladba vznikala v apríli 2020, za improvizovaných, „karanténnych“ podmienok.

Na tracku sa okrem samotného autora podieľali hudobníci z kapiel Heľenine Oči, Akustika, či z košických kapiel The Street Groove, Universum Project a Pomaranč. Hudobné video plné prírodných scenérií dotvára pocit milej, jarnej skladby, ktorá ale má čo povedať.

„Začiatkom apríla 2020, s príchodom prísnejších opatrení súvisiacich s pandémiou bolo pre mňa takmer nemožné booknuť štúdio. Okolnosti rozhodli za mňa a nahrávanie začalo v mojej obývačke.“

Gitary, perkusie a spevy boli nahrané na jeden mikrofón, stále však chýbala basgitara.

V tej dobe sa autor skontaktoval s basgitaristom kapiel Heľenine Oči a Akustika, Tomášom Durkáčom, čo spustilo celú sériu udalostí, odsunulo zámer jednoduchej DIY skladby a dalo za vznik tejto spontánnej hudobnej koláži.

„Postupne som oslovoval ďalších skvelých muzikantov, o ktorých som tušil, že sa podobne ako ja dokážu nahrať svojpomocne.“

Vo finálnej podobe skladby na nej teda môžeme počuť aj trombonistu menovaných kapiel, Gregora Chalupeckého, klaviristu Dominika Halušku, trumpetistu Richarda Solárika a bubeníka autorovej domovskej kapely Universum Project, Richarda Hritza.

Za videom stojí Jakub Čepek (Visual Clarity Studio) a za finálnym soundom Peter Jakab „zo SINUSu“.

Skladba hovorí o láske, chvíľach strávených s blízkou osobou, ale naráža aj na dôležitosť budovania (predovšetkým) partnerských vzťahov.

Novinka premiérovala na Benyho YouTube 8.5.2020.
IG: @vybombeny

Zdroj: TS