Benefičný koncert na podpori detskej HIV kliniky v Ugande.

Občianske združenie Health Initiatives for Africa – Slovakia Vás srdečne pozýva na benefičný koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 4. 8. 2013 o 18:00 hod. v rímskokatolíckom kostole sv. Žigmunda v Pezinku-Grinave.

Výťažok z koncertu bude odovzdaný do rúk iniciátorke a zakladateľke projektu MUDr. Barbore Šilhárovej, ktorá už štvrtý rok pôsobí v africkej Ugande a pracuje s deťmi nakazenými vírusom HIV a chorými na AIDS. V roku 2011 založila so skupinou spriaznených odborníkov Detskú HIV/AIDS kliniku Jána Pavla II., ktorej cieľom je poskytovať komplexnú, kvalitnú zdravotnú a sociálnu starostlivosť týmto nevinným obetiam epidémie HIV.

Deti nakazené prenosom z matky na dieťa stoja v Ugande na okraji rodiny a spoločnosti. Bez primeranej zdravotnej starostlivosti zomiera väčšina z nich ešte pred dovŕšením piateho roku života. Benefícia bude venovaná tejto klinike.

Na koncert prijal pozvanie najvýznamnejší slovenský huslista svojej generácie – Peter Michalica, ktorý je držiteľom množstva ocenení a jeho interpretačné majstrovstvo je známe po celej Európe. Spolu s ním bude účinkovať iniciátorka tohto koncertu sopranistka Eva Šušková, Pezinčanka, ktorá patrí medzi etablovaných slovenských koncertných umelcov doma i v zahraničí. Jej brat, organista Matúš Matiašovský, študent bratislavského Konzervatória, bude umelcov sprevádzať na klavíri.

V rámci koncertu predstaví MUDr. Šilhárová krátku prezentáciu o projekte, kde porozpráva zaujímavosti o činnosti na klinike.

BENEFIČNÝ KONCERT
NA PODPORU DETSKEJ HIV KLINIKY V UGANDE
4. august 2013, 18:00 hod.
Rímskokatolícky kostol sv. Žigmunda
Pezinok-Grinava
Peter MICHALICA – husle
Eva ŠUŠKOVÁ – soprán
Matúš MATIAŠOVSKÝ – klavír
Prezentácia projektu: MUDr. Barbora Šilhárová
www.hia-slovakia.eu
www.facebook.com/pages/Health-Initiatives-for-Africa-Slovakia/130840287074537?fref=ts

Zdroj: Mgr. art. Eva Šušková