Benefičné športové podujatie Challenge Day sa uskutoční aj tento rok.

Pandémia korona vírusu zavrela na Slovensku fitnes centrá na dlhé týždne. Ľudia mohli cvičiť síce aj doma, ale tí, ktorým chýbal kolektív, si budú môcť zacvičiť hromadne na benefičnom športovom podujatí Challenge Day už túto sobotu. 10. ročník sa uskutoční 13.6.2020 v Trenčíne, pri Váhu v časti Zamarovce – Ostrov.

Do minulého roka sa prostredníctvom vstupného na podujatie podarila vyzbierať suma cez 34 tisíc eur. Každý rok putuje výťažok osobám s telesným postihnutím a organizátor, občianske združenie Buď lepší, tak pomohol už niekoľkokrát skvalitniť pohyb ľuďom, ktorí to potrebujú.

Tento rok sa bude z vyzbieranej sumy uhrádzať vybraným deťom dvojtýždňový pobyt v rehabilitačnom centre Possibilitas v Piešťanoch. O účele použitia vyzbieranej sumy rozhodujú odborníci, ktorí vyhodnotia, komu môže takáto liečba najviac pomôcť.

Challenge Day sa mal kvôli situácii s vírusom COVID-19 uskutočniť iba online, avšak posledné dni sa opatrenia na Slovensku uvoľňujú a nadšenci športu sa tak môžu stretnúť, spoločne si zacvičiť a prispieť na dobrú vec.

Akcia je jedinečná aj tým, že stovky cvičiacich budú mať rovnaké tričko a aj po cvičení v nich zostane dobrý pocit z toho, že urobili niečo pre svoje telo a myseľ, ako aj pre tých, ktorí potrebujú finančnú pomoc.

Challenge Day bude počas svojho desiateho ročníka zastrešovať viacero aktivít až s 12 trénermi, napr. nordic walking, jogu, TRX aktivity, beh, kajaky, volejbal, paddleboard, tabatu, HIIT, bedminton, dračie lode, fyzioterapeutické cvičenia a ďalšie, tiež cvičenia pre deti a súťaže.

Na podujatie je možné prihlásiť sa dodatočne priamo na mieste, a to aj s deťmi. Na Challenge Day môžu prísť aj návštevníci, ktorí cvičiť nebudú, ale podporia dobrú vec svojou účasťou.

Na akcii budú dodržané všetky potrebné bezpečnostné opatrenia, ako napr. meranie telesnej teploty pri vstupe, či dodržiavanie potrebného odstupu cvičiacich od seba.

Nápad na vytvorenie podujatia vznikol u trenčianskeho fitness trénera Branislava Lobotku, ktorý za uplynulé roky získal prvé miesto v súťaži Fit Leader.

Viac informácií nájdete na a http://budlepsi.sk/ a http://www.challengeday.eu/

Fotografie z ročníka 2019: http://www.challengeday.eu/galeria_akcii/challenge-2019/

Zdroj: Buď lepší, o. z.