Ben Long zo Space Djz na Slovensku!

Viac ako 20 rokov za mixpultom a stále neudržateľný prílev energie. Dámy a páni, reč je o headlinerovi žilinskej megažúrky Reaction Control.

Space Djz je jednou z najuznávanejších značiek na európskej elektronickej scéne a Ben Long ako jej ťahúň pre mnohých jedno z prvých mien, s ktorými ste sa stretli či už pri hľadaní údernej skladby alebo dobrého setu. Za jeho popularitu hovoria stovky odohraných vystúpení, hlavne v Anglicku a Belgicku, ako aj desiatky vydaných skladieb či remixov. Teší nás, že po dlhých rokoch ho opäť budeme môcť zažiť aj na Slovensku. Je pripravený naložiť vám svoj pohľad na techno a už teraz všetci cítime v kostiach, že to nebude žiadne maznanie.

Ben Long

Pri príležitosti blížiaceho sa vystúpenia 26.10. v Žiline poskytol Ben Long promotérovi akcie krátke interview:

Ben, patríš medzi dj-ov, ktorí hrávajú po celom svete, najčastejšie sa pohybuješ medzi Anglickom, Belgickom a Nemeckom. Kde sa ale cítiš najviac doma?
Po svete je skutočne veľa miest, ktoré mám rád a kde mám svojich priateľov a známych, tým pádom sa tam môžem cítiť ako doma. Ale mojim pravým domovom aj tak vždy ostane Londýn.

Toto leto si opäť veľa cestoval. Ak sa nemýlim, navštívil si po dlhom čase aj Áziu. Prezradíš nám niečo viac?
Áno, bola to už v poradí deviata tour po Ázii a Austrálii, navštívil som Japonsko a Singapur. Okrem toho nesmiem zabudnúť na Južnú Ameriku. Som naozaj vďačný „techno nebesiam“, že môžem vďaka hudbe cestovať a spoznávať rozličné kultúry a vidieť ako sa kde žije.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/101122″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Pôsobíš na scéne aktívne už viac ako 20 rokov. Ako vnímaš toto obdobie zo svojho pohľadu?
Môžem povedať, že som zažil vývoj techna a vôbec celej elektronickej hudby doslova od plienok až po niečo skutočne veľké, čoho sme dnes svedkami. Kedysi v našich začiatkoch sme si to hádam ani nevedeli predstaviť. Celé to obdobie by som prirovnal k divokej jazde. Som hrdý, že môžem byť súčasťou toho, čo všetci voláme techno.

Si ťahúňom Space Djz. V čom je zásadný rozdiel medzi Space Djz a Benom Longom, čo sa týka hudby?
Ja aj Jamie (pozn. Jamie Bissmire) prinášame každý niečo odlišné, máme svoj štýl a navzájom sa doplňujeme, či už v produkcii alebo pri dj-ingu. Keď hráme spolu, je to hudobne o kúsok iné ako keď hráme samostatne. Vždy sa ale snažím vytvárať niečo jedinečné a som pripravený predviesť strhujúce vystúpenie J

V strednej Európe si dosť populárny, obzvlášť v Čechách má Space Djz množstvo fanúšikov. Čo ťa ale ako prvé napadne, ked počuješ Slovensko?
Dj Toky, slivovica, skvelí ľudia a odviazané párty!

Super, toto všetko nebude chýbať ani 26.10. v Žiline J Prezradíš, čo na nás chystáš?
Čakajte poriadne nakopnutú jazdu, počas ktorej vám namiešam nové kúsky so staršími vecami v špeciálnom hip hop štýle !!

Ďakujeme za rozhovor a tešíme sa!
Díky, teším sa na vás a na akciu!

A aby ste mali čo najlepší obraz toho, čo vás čaká, checkujte nasledovné linky, vyberte si to svoje video, track či set a tešte sa, že niečo podobné zažijete 26. októbra v Žiline:

Sound Cloud  – https://soundcloud.com/space-djz
FaceBook – https://www.facebook.com/pages/Space-Djz/202351103158246
Twitter – https://twitter.com/SpaceDjz
You Tube – https://www.youtube.com/user/TheSpaceDjz
Mix Cloud – https://www.mixcloud.com/Space_Djz

Sobota 26.10.2013  /  Reaction Control /   Žilina  /   Enjoy Club

Sledujte náš web a pridajte sa na nasledujúce linky, na ktorých už okrem iného súťažíme o voľné vstupenky:
facebook.com/events/582968908433145/
www.fb.com/reactioncontrol

rc14_web_600

Zdroj: Reaction Control