Belleruche podporia rakúski My Name Is Music!

Predskokanom britských Belleruche na ich októbrovom koncerte v Bratislave bude rakúske duo My Name Is Music. Na Slovensku zatiaľ pomerne neznámy súbor je novou senzáciou nezávislej scény u našich južných susedov a patrí k miláčikom kultového rádia FM4. Viedenskú kapelu prirovnávajú najčastejšie k Ting Tings, The Kills či White Stripes, s ktorými ich viaže nielen podobné minimalistické nástrojové obsadenie (gitara, bicie, spev), ale aj punková dravosť a originalita.

Zatiaľ čo pre My Name Is Music bude vystúpenie 26. októbra v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj ich slovenskou premiérou, hlavná hviezda večera, britské trio Belleruche, si ju už odkrútilo na minuloročnej Pohode. Belleruche vo svojej tvorbe kombinujú elektroniku, soul, funk,  blues aj hiphop.

My Name is Music

Skupina, ktorá vznikla v roku 2005 v Londýne, bola pôvodne prirovnávaná najmä k triphopovým Portishead či elektro-folkovým Lamb, no postupne sa prepracovala k osobitému zvuku niekde na pomedzí „zremixovaného bluesu“ a elektroniky na spôsob Moloka, s ktorým ju spája aj veľmi príbuzný hlasový prejav speváčky Kathrin deBoer.

Belleruche majú za sebou tri dlhohrajúce platne, z ktorých hneď tá prvá z roku 2007 sa stala najpredávanejším debutom značky True Thoughts, vydávajúcej okrem iných aj interpretov ako Bonobo, Quantic či Alice Russell. Na svojom premiérovom bratislavskom koncerte predstavia Belleruche najnovší album 270 stories, na ktorom sa kapela podľa britskej BBC prezentuje „punkovejším a drsnejším zvukom“ a znie „ako keby sa vo výťahu zasekli Sarah Vaughan, Django Reinhardt a Cut Chemist s ruským pivom a samplerom“.  

My Name is Music

Predpredaj vstupeniek na bratislavský koncert Belleruche bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 13 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., The Young Gods či Nu:Tone, na jeseň pripravuje okrem iného vystúpenie rakúskych Parov Stelar Band, ktorých uvidíme 24. októbra v Majestic Music Clube.

Zdroj: Agentura Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET