Beckovské Slávnosti 2011 prekonali všetky očakávania!

Od piatku 15. júla až do nedele sa stal Beckov už tradične dejiskom skvelej zábavy. Beckovské Slávnosti prekonali tento rok všetky očakávania. Uličky Beckova zaplavila takmer stovka najrôznejších stánkov, v ktorých predviedli svoje nenapodobiteľné umenie naši najlepší majstri ľudových remesiel.

Remeslá

Závan histórie priviezli do tohto malého raja na Slovensku bludní rytieri. Beckovom sa ozývalo rinčanie zbraní, ale nikto zo zúčastnených strach nemal. Dobové ukážky bojov sú už tradične neodmysliteľnou súčasťou tohto podujatia.

Rytieri

Tento rok si na Beckovských Slávnostiach prišli na svoje príslušníci všetkých vekových kategórií. Najmenšie ratolesti sa do sýtosti vyjašili na skákacom hrade, poníkoch či rôznych atrakciách, ktoré pre ne pripravili miestni horolezci. Na brale čakalo prekvapenie aj pre väčších odvážlivcov v podobe výstupu po rebríku. Bolo by hriechom nespomenúť aj Majstrovstvá sveta v hode vidlami – Vidlomet 2011. Výťažok už klasicky putoval na charitatívne účely.

Kolotoče

Pre fanúšikov dobrej slovenskej hudby bola prichystaná skutočná lahôdka. Beckov hostil na svojich pódiách skutočné hviezdy medzi aké nepochybne patria také zvučné mená ako Zuzana Smatanová, Tublatanka, Slniečko a Fuera Fondo. Do tanca vyhrávala aj ľudová hudba v podaní  našich najlepších kapiel a folklórnych súborov. Dobrá nálada bola cítiť na každom kroku.

Zuzana Smatanová

Obľúbeného futbalového zápasu sa zúčastnili aj ostrielaní harcovníci z televízie Markíza. Usmiate tváre malých i veľkých boli najlepším dôkazom o tom, že sa Beckovské Slávnosti tento rok skutočne nad mieru vydarili.

Zdroj: Double Agency
Foto: Daniel Kopunec
Publikoval: Redakcia GREGI.NET