Beánia FMUK 2014: Noc plná nezabudnuteľných zážitkov nielen pre študentov FMUK!

Akcia organizovaná študentmi, ktorá predčí všetky ostatné. Beánia Fakulty managementu UK sa v posledných rokoch stáva neprehliadnuteľnou a neoddeliteľnou súčasťou konca roka.

Tím usporiadateľov každý rok dokazuje, že beánia nemusí byť iba povinnou jazdou každej fakulty, ale dokáže byť aj nezabudnuteľným večerom pre všetkých jej účastníkov. Tento rok organizátori opäť pripravili mix štýlov, ktorý osloví široké publikum. Headlinerom tohtoročnej Beánie FMUK bude britská dubstepová skupina Modestep DJ set. Predstaví sa tiež Laco Lučenič so svojim projektom  INDIETRONICA, Korben Dallas, Ivan & The Parazol a začínajúca kapela Fresh Out Of The Bus.

Na minuloročnej Beánii FMUK predstavili svoju šou okrem iných aj dvaja charizmatickí Francúzi zo skupiny Caravan Palace, ktorá predviedla svoj elektro swingový DJ set. Zo slovenských interpretov to bol Vec, ktorý si zahral s live kapelou a Vidiek , ktorého čiastočne doprevádzali členovia kapiel HEX a Puding Pani Elvisovej. Priestor dostala aj začínajúca slovenská kapela Frequency a v silent disco si okrem iných zahral aj DJ Yanko Král.

Tento rok organizátori, tradične, mysleli vo veľkom a na Beánii FMUK 2014 sa ako headliner predstaví britská dubstepová formácia Modestep so svojim DJ setom. Po svojom fenomenálnom úspechu z roku 2011 sa s hitmi ako Sunlight, To The Stars, či Show Me A Sign vracajú na Slovensko.

Zástupcom slovenskej hudobnej scény bude bratislavská kapela Korben Dallas. Kapela vznikla v roku 2010 a skladá sa z 3 členov: Juraj Benetin – gitara, spev Lukáš Fila – basgitara Ozo Guttler – bicie. Za pár rokov sa im podarilo vypracovať sa z undergroundovej scény na jednu z najžiadanejších slovenských klubových a festivalových kapiel. Ich debutom bol album Pekné cesty (2011). Väčší úspech zožala táto kapela s druhým albumom Karnevalová vrana, ktorý vyšiel v roku 2013. V októbri tohto roku skupina vydala tretí album Banská Bystrica.

Prekvapením večera bude Laco Lučenič, ktorý sa na našej Beánii predstaví so svojim projektom  INDIETRONICA. Ide o hudobný žáner kombinujúci indiepop, elektroniku a pop. Vo dvoch vyše hodinových setoch bude kombinovať známe hity s menej známymi remixami, realtime grooves a „live“ gitarou. V jeho setoch majú miesto Duran Duran i Suede, Depeche Mode i Pet Shop Boys, Beck, Midnight Oil, Prodigy či Blur, Talk Talk a Gorillaz.

Zo zahraničných interpretov nemožno zabudnúť ani na skupinu  Ivan & The Parazol, chlapcov z Budapešti hrajúci starý dobrý rock’n’roll ! Fungujú od roku 2010 a kapela je zložená z piatich členov. Ich hudba je ovplyvnená hlavne novou vlnou zo 60-tych a 70-tych rokov. V roku 2013 získali na EMA od hudobnej televízie MTV ocenenie Best Hungarian Act. Okrem tohto úspechu sa organizátori Szigetu 2014 rozhodli, že sa ich pieseň s príznačným názvom „Together“ stane novou hymnou tohto festivalu, ktorá bude sprevádzať celý 22. ročník festivalu.

Ako aj minulý rok, aj tohtoročná Beánia dá priestor začínajúcej slovenskej kapele. Fresh Out Of The Bus je nitrianske trio fungujúce od leta 2013. Nezaraditeľnosť do špecifického hudobného žánru im ponúka experimentátorskú slobodu, v ktorej počuť inšpirácie od súčasnej britskej gitarovej alternatívy, cez funk až po elektroniku.V roku 2014 si ich na svoj showcaseový stage pozvali organizátori českého Rock For People, zahrali si na slovenských festivaloch Žákovic Open, AKM, Whoneedslyrics?!, FLAAM či Waves Bratislava.

Na frekvenciách silent disco budú znieť The Ugly Selectors, DJ KandK a obľúbený DJ Sanchez.

Jednoznačne sa máte na čo tešiť. Vydajte sa preto s nami pod morskú hladinu a nechajte sa už 26. novembra 2014 v priestoroch Bratislavskej Refinery Gallery uniesť vlnou dobrej zábavy!

Lístky možno zakúpiť prostredníctvom webu www.predpredaj.sk.
Viac informácií na www.beaniafmuk.sk.

1795423_10204594065605777_2780642028822813439_o

Zdroj: Beánia FMUK 2014