Basshaze: Po dlhšej pauze je späť! Známy domáci drum&bass producent Smote zahrá v Klube Dole.

Stage plný producentov, hudobníkov a spevákov! Tak bude vyzerať výživná marcová edícia drum&bassovej noci BASSHAZE. Do Klubu Dole sa v piatok 18. marca príde predstaviť slovenská značka Reverse Audio Group.

V úlohe headlinera privítajú fanúšikovia slovenského producenta menom Smote! Svoje si za mixpultom povedia aj šéfovia labelu Blue Motion a Kpek s projektom Amplified Motion. Kpek si počas noci strihne aj sólo set plný luxusnej selekcie. O show sa postará plejáda ďalších hostí – česká speváčka MC Witty, trumpetista Remo a MC Tuko. Lineup uzatvára tradične rezident noci Lixx.

Po dlhšej pauze sa na scéne objaví Smote, ktorý je v dnešných dňoch späť v štúdiu a pracuje na nových veciach. Už som stihol aj niečo uvariť, ale ešte tá spokojnosť nie je stopercentná. Určite však nejaké testy zaznejú aj v Klube Dole,” usmieva sa Smote, korý naďalej spolupracuje s MC Favom. “Mám s ním rozpracované asi tri pesničky. Plánuje sa znovu spolupráca s Bachelors Of Science, Stunnom či Seathasky. Uvidíme, kto ešte padne do hudobnej rany,” prezrádza jeden z najznámejších drum&bassových tvorcov u nás. “Ako vždy a všade sú plány veľké, ale často sa veľa z toho ani nezačne. Mne bude stačiť pár podarených trekov, ktoré si ľudia obľúbia a dji a producenti zahrajú. Už si nechcem hudbu plánovať, pretože neraz to dopadlo, ako to dopadlo,” pokračuje Smote, ktorý sa vždy snažil hudbu robiť nestranne voči scéne, ale zároveň priznáva svoje inšpirácie: “Je mnoho interpretov, od ktorých čerpám inšpiráciu, aj keď to na mojom štýle nie je poznať. Z drum&bassu napríklad Seba, Paradox, LM1, Silence Groove či Seathasky, mimo drum&bassu sú to Pink Floyd, Amon Tobin, Bonobo, London Contemporary Orchestra či Shade.”

Smote (SK) – Možno ste o ňom pár rokov nepočuli, no povráva sa, že je späť v štúdiu a maká na nových veciach. Konečne! Slovenský producent Smote aktívny hlavne v rokoch 2007 až 2012 má na konte množstvo fantasticky hudobných drum&bass releasov na labeloch ako Good Looking, Innerground, Fokuz, Celsius, Santorin, Midnight Sun a ďalších. Že ste mladší a nič o ňom neviete? Chyba! Rozhodne treba doštudovať a Smoteho tvorbu si napočúvať. Že si ho na svoje značky vybrali LTJ Bukem, alebo DJ Marky nie je žiadna náhoda. Tešíme sa, že Tomáš si dá v Klube Dole svoju premiéru práve na BASSHAZE.

smote_2

Amplified Motion (SK) – Spoločný projekt chalanov, ktorí donedávna fungovali ako Amplitude a.k.a Kpek a Blue Motion. Od roku 2011 však v štúdiu zarezávajú spolu a vyzerá to na veľmi plodnú spoluprácu. Doma sú predovšetkým v drum&basse, no žánrovo sa neškatuľkujú. Ich posledný album bol napríklad plný kvalitného hip-hopu. Dnes obaja šéfujú svojej značke Reverse Audio Group, ktorej sa naplno venujú a majú s ňou zaujímavé plány. Okrem vlastných trackov sa snažia pre label upísať aj ďalších producentov zo Slovenska. A aké majú drum&bassové chúťky? Tu sa dá povedať jediné – bude to naozaj pestré!

amplified_motion_1

Kpek, Lixx, MC Witty, Remo, Lixx – Svoju selekciu za mixom odpáli počas večera Kpek aj v sólo mixe a už tradične tiež náš rezident Lixx. Tentokrát to však pri djoch nekončí! Stage bude plný ďalších zaujímavých ľudí. Všetci sa totiž objavili na albume Sýty Freestyle dvojice Amplified Motion. Talentovaná česká speváčka MC Witty, slovenský MC Tuko a hudobník Remo, ktorý to všetko naživo doplní hrou na trumpetu. Bude veselo!

BASSHAZE w. Smote & Amplified Motion @ Dole
March 18, 2016 / Friday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
S M O T E
AMPLIFIED MOTION
Kpek
Lixx
MC Witty
Remo (live trumpet)
Tuko

Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/192663694427502
Video: https://www.youtube.com/watch?v=owrr-pk43I8

PLAGA?T_Basshaze_marec 20 16

Zdroj: klub Dole