Basinfire se blíží – line-up je kompletní a do začátku festivalu zbývá jen měsíc!

Nejnovějším přírůstkem dalších šesti kapel se uzavřela letošní sestava. Do Spáleného Poříčí zamíří Francouzští CELESTE, kteří vás pohltí svým avantgardním black metalem. Českou alternativní scénu budou reprezentovat PRVNÍ HOŘE, kteří letos slaví 25 let na scéně s novým albem „Achtung, Sultan!“. Ze Slovenska přijede heavy thrash metalová exploze ACID FORCE, která přináší poctivý metal staré školy 80. let. Dále se můžete těšit na REFORE, čistokrevný thrash metal ze Zlínska. SHOGUN TOKUGAWA se minulý rok vrátili na pódia po 11 letech se svou novou vlnu post-hardcoru a nebudou chybět ani DEADROOTS, mladá česká kapela inspirovaná legendami metalu.

Na Basinfiru letos vystoupí také přední pagan folk metalová kapela ARKONA, která se po pěti letech vrací se svým devátým studiovým albem „Kob‘“. Seznam rozšiřují také dvě britská jména – talentovaní melodic post-hardcoroví AS EVERYTHING UNFOLDS a DREAM STATE, čtyřčlenná alternativní rocková kapela z jižního Walesu.

Radost budou mít také příznivci české hudební scény, jelikož se line-up rozrostl o dalších devět českých kapel, mezi které patří kapela NIAKARA baskytaristy Zdeňka Kuba (ex-ARAKAIN), PAN LYNX, hudebně výtvarný projekt Michala Skořepy, nebo 1000BOMBS, plzeňská thrash/death metalová čtyřka. České zastoupení také posílí HENTAI CORPORATION jedna z nejtalentovanějších a zároveň nejkontroverznějších kapel u nás. S novou deskou pak dorazí projekt Dana Frimla MEAN MESSIAH a svůj špinavý „rock´n´roll“ zahraje kapela HEJTMAN.

Nebude chybět ani plzeňská legenda FATA MORGANA, jejíž základní kámen byl položen již někdy okolo roku 1984 a stál u něj Šakal (Törr). Dorazí i brněnská heavy hard rocková formace DOGMA ART s Martinem ‚Marthus‘ Škaroupkou (Cradle of Filth) za bicími. Nové album „Leaver“ pak představí SATISFVUCKTION.

Basin posiluje také blackovou sestavu o NYRST, pocházející z Reykjavíku, která představí nové album „Völd“, inspirované syrovou silou islandských vulkánů. V neposlední řadě pak Spálené Poříčí navštíví i okultní ASAGRAUM, ryzí, přímočarý black čistě ženské kapely v čele s Obscurou.

Dej si Basin na otočku!

Nemůžete dorazit na celý festival? Tak pojeďte na Basin na otočku! Kupte si jednodenní lístek – a to nejen pro sebe, ale za zvýhodněnou cenu také pro celou svou partu díky speciální vstupence pro tři osoby.

Jednodenní lístky můžete koupit zde: https://basin.cz/cs/tickets

Aktuální sestava: 1000 BOMBS, ACID FORCE, ARKONA, AS EVERYTHING UNFOLDS, ASAGRAUM, ATREYU, BATTLE BEAST, BLIND GUARDIAN, BRAND OF SACRIFICE, CELESTE, CRADLE OF FILTH, CROWBAR, DANGERFACE, DEADROOTS, DESTRUCTION, DOGMA ART, DREAM STATE, FATA MORGANA, FEAR FACTORY, FLESHGOD APOCALYPSE, GUTALAX, HALOCENE, HEJTMAN, HENTAI CORPORATION, HULDER, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, MEAN MESSIAH, NANOWAR OF STEEL, NIAKARA, NYRST, PAN LYNX, PANZERFAUST, PRVNÍ HOŘE, REFORE, ROTTING CHRIST, SATISFACTION, SHOGUN TOKUGAWA, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGLES.

VÍCE NA: https://basin.cz/cs

TS – Obscure Promotion