Baron Henry: Politický upír!

Baron Henry je mladá bratislavská kapela, ktorá odštartovala svoju dráhu práve tento rok. „Spojili britpopovú eleganciu s prvkami elektroniky, a pokiaľ budú v tomto smere pokračovať, myslím že budú robiť hudbu, ktorá má tvár a bude ich napľňať“ povedal producent pripravovaného albumu Michal „Mustafa“ Novák z kapely Bruno Benetton Free Band.

Základom kapely je dlhoročné priateľstvo dvoch aranžérov, mladého talentovaného gitaristu Lukáša Molnára a Tomáša „Barona“ Trebulu speváka, textára a gitaristu . Kompozične sa na hudbe podieľajú aj Juraj Rychtárik (basgitara, vokály) a Lukáš „Hulko“ Hulanský (bicie nástroje) ktorí dotvárajú obraz a zvuk kapely. Prvým singlom z chystaného albumu je pieseň „Politický upír“.

Videoklip k pilotnému singlu produkoval režisér Adam Šišúlák, ktorý už robil s kapelami ako GLGN, Zé Dos Frangos, BBFB a tiež spolupracuje na výrobe relácii „Hudobné úlety a LIVE PARK“.O zvuk albumu kapely Baron Henry, ktorý sa nachádza presne v strednej fáze výroby sa stará Boris Vereš SMT Studio.

Na jar kapela chystá krst debutového CD a menšie klubové turné. Bližšie informácie sú na oficialnej webovej stránke www.baronhenry.sk.

Baron Henry

Zdroj: Novák Michal
Publikoval: Redakcia GREGI.NET