Barbora Piešová vydala svoj druhý štúdiový album DVE STRANY a zároveň zverejnila dva nové videoklipy

V roku 2020 po víťazste v SuperStar Barbora Piešová vydala svoj debutový album Som flegmatik, ale optimista. V týchto dňoch prichádza talentovaná speváčka s druhou štúdiovou novinkou Dve strany, kde ponúka desať skladieb a nový hudobný štýl. Opäť sa prezentuje ako spoluautorka textov aj o láske, sklamaní a nádeji.

„Teším sa, čo ľudia na to povedia, mám trochu stres, radosť a dokonca som jemne nervózna, ako budú poslucháči reagovať na našu tohtoročnú tvorbu,“ odkazuje speváčka skalným, ale aj novým fanúšikom. K názvu albumu Dve strany sa vyjadrila: “Dve strany znamenajú tvárnosť , byť jemná, no zároveň vedieť zakričať , byť veselá, ale aj smutná. Každý máme svoje dve strany a toto sú tie moje dve strany. “

Skladba Na čo sa dívaš, ku ktorému bol natočený videoklip, predznamenala vyjdenie albumu a na nej chcela Barbora ukázať, ktorým smerom sa speváčka posunula. „Vrakovisko a scenár videoklipu navrhli chalani z Illuminate Production a bol to ich prvý nápad po vypočutí skladby, na ktorom sme sa všetci hneď zhodli. Prvky zachytené v obraze skladby sú veľmi charakteristické pre žáner tejto piesne, či už samotné vrakovisko alebo rozbíjanie vecí veľkým kladivom. Chceli sme odovzdať skladbe určitú agresivitu a myslím si, že sa nám to podarilo,” dodala ku klipu Baša.

Na novom albume spolupracovali známe mená zo štúdia Randal Group Production  – Zoltán Tóth , Jimi Cimbala a  Ľubomír Mazák, hosťom bol spevák a skladateľ Adrián Ševc, ktorý je zároveň jediná spevácka podpora na albume v piesni Sľúb mi. V skladbe Stačí iba veriť vypomáhali aj členovia kapely No name. Barbora do zoznamu  opäť pridala aj jednu pieseň naspievanú v angličtine. Autorom textu piesne Take my hand je Ivan Bič, ktorý v ňom hovorí o návrate k prírode. Ľudia, ktorí sledujú Barboru na sociálnych sieťach si určite všimli, že má rada hory a prírodu, ktorú ukazuje aj v snímke z Islandu. “Videoklip k piesni Take my hand sme natáčali na telefón, dronove zábery nám poskytla cestovná agentúra Maracuya, cez ktorú sme tam boli. Všetko sme zachytili presne tak, ako sme chceli, je to krásna krajina a keby sme to natáčali na hocičo , vždy by to vyzeralo krásne “ vyjadrila sa Barbora Piešová.

Kresby na album vytvoril Viliam Čmarada, autor priložených fotiek Monika Richterová
Dve strany na digitálnych službách: https://barborapiesova.lnk.to/DveStrany
Album vyšiel digitálne koncom novembra a fyzicky si album budú mocť fanúšikovia zakúpiť už tento piatok 9.12.2022

Zdroj: TS