Balet Bratislava uvedie svoj 3Balet v Bratislave aj Nitre

Balet Bratislava pripravuje v apríli reprízy svojej produkcie 3Balet prezentujúcej tvorbu troch slovenských choreografov – Šárky Ondrišovej, Stanislavy Vlčekovej a Mária Radačovského. Rozmanitý večer uvedie mladý súbor v Bratislave 12. apríla 2012 o 19 h v Divadle Nová scéna. V Nitre sa Balet Bratislava predstaví 15. apríla 2012 o 18. 30 h v Divadle Andreja Bagara.

Inscenáciu 3Balet tvoria tri kratšie opusy: Rose Stanislavy Vlčekovej, Frost Šárky Ondrišovej a Monos Mária Radačovského. Námetom pre choreografiu Stanislavy Vlčekovej s názvom Rose bol román francúzskeho spisovateľa Marcela Prousta Hľadanie strateného času. Autorka časti s názvom Frost Šárka Ondrišová sa nechala inšpirovať témou chladu a mrazu, ktorú posunula do širšej roviny metafory. Tretí z tvorcov trojinscenácie 3Balet Mário Radačovský sa vo svojom diele Monos zaoberá témou ženy a jej sebareflexie.

3Balet

Prvé verejné uvedenie 3Baletu sa uskutočnilo v decembri 2011, široká verejnosť trojinscenáciu spoznala na konci januára 2012 v Divadle Nová scéna. Bratislavskí diváci, ktorí ešte predstavenie nevideli, majú príležitosť vo štvrtok 12. 4. 2012 v Divadle Nová scéna.

O tri dni neskôr sa presunie Balet Bratislava s 3Balet-om do nitrianskeho Divadla Andreja Bagara. Mesto pod Zoborom bude vôbec prvou mimobratislavskou zastávkou tejto inscenácie. Pôjde o druhé hosťovanie súboru v tomto divadle, pričom práve Nitrania mali možnosť vidieť Balet Bratislava po prvýkrát v jeho krátkej histórii. V októbri 2011sa tu súbor pred vypredanou sálou predstavil s predpremiérou príbehu tragickej lásky Romeo a Júlia na hudbu Sergeja Prokofjeva a v choreografii Mária Radačovského.

3Balet

Lístky na predstavenie 3Balet v bratislavskom Divadle Nová scéna (12. 4. 2012) si možno zakúpiť v pokladnici divadla alebo cez sieť www.ticketportal.sk. Vstupenky na predstavenie 3Balet, ktoré sa uskutoční 15. apríla 2012 o 18. 30 h v Divadle Andreja Bagara sú v predaji len priamo v pokladnici divadla.

Viac informácií www.baletbratislava.sk.

3Balet

Zdroj: Balet Bratislava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET