Balet Bratislava mieri do Prahy!

Už čoskoro sa tanečníci Baletu Bratislava predstavia pražskému publiku s novou choreografiou Mária Radačovského Tri duetá. Novovzniknutý súbor prijal pozvanie Pražského komorného baletu, aby sa podieľal na inscenácii Pražský komorní balet a hosté, ktorej premiéra sa uskutoční 11. decembra 2011 o 20.00 hod. na Novej scéne Národného divadla v Prahe.

Komponovaný večer otvorí Pražský komorní Balet s novou choreografiou Hany Turečkovej Mono No Aware. Tanečné zoskupenie DekkaDancers uvedie úspešný titul Nevyřčené ticho od Tomáša Rychetského na hudbu Leoša Janáčka. Večer uzavrie Balet Bratislava s choreografiou Tri duetá inšpirovanou tvorbou poľského hudobného skladateľa Fryderyka Chopina.

Pavel Hejny

Melodika a tok Chopinovej hudby sa stali podkladom pre tri čisto pohybové kompozície, ktorých autorom je umelecký riaditeľ Baletu Bratislava Mário Radačovský. Jednotlivé duetá sa líšia formou, dynamikou, ale i emóciou. Hudba zvýrazňuje intimitu fyzického kontaktu muža a ženy, ktorý vytvára podstatu napätia jednotlivých duet. Divákom sa predstavia členovia súboru Balet Bratislava Klaudia Bittererová, Katarína Kaanová, Veronika Hollá, Dan Datcu, Dominik Vačok a Tamás Csizmadia.

Viac informácií o predstavení Pražský komorní balet a hosté sa dozviete na: https://www.balet-praha.cz a na https://www.novascena.cz.

PKB

Zdroj: Balet Bratislava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET