Balet Bratislava má za sebou úspešnú premiéru!

Prvé dve vystúpenia nového súboru Balet Bratislava zožali ovácie nadšeného publika. Diváci vypredaného Divadla Nová scéna v piatok a v sobotu postojačky tlieskali tanečníkom súboru, ktorý uviedol jeden z najslávnejších baletných opusov Rómeo a Júlia na emotívnu hudbu Sergeja Prokofieva. V sobotu sa na novú premiéru prišla pozrieť aj slovenská premiérka Iveta Radičová.

Romeo a Julia

Dlhotrvajúci potlesk odmenil tanečníkov Baletu Bratislava, ktorí sa od augusta pripravovali na svoje prvé vystúpenie. Umelecký riaditeľ súboru Mário Radačovský si ako prvú premiéru zvolil známy Shakespearov tragický príbeh o milencoch, ktorých vzťah rozdelila hádka ich rodín. Najslávnejší milostný pár stvárnili v piatok 11. 11. 2011 Katarína Košíková a Peter Dedinský. V sobotu sa v úlohách Júlie a Rómea predstavili Natália Némethová a Arthur Abram. V ďalších sólach excelovali Katarína Kaanová, Andrej Szabo a Daniel Corbeil.

Nový súbor na tanečnej scéne privítala aj predsedníčka vlády Slovenskej republiky Iveta Radičová, ktorá prišla podporiť mladý medzinárodný súbor v sobotu 12. novembra 2011.

Romeo a Julia

Balet Bratislava cestuje dnes (15.11.2011) na svoje prvé zahraničné vystúpenie do rumunskej Bukurešti, kde s predstavením Rómeo a Júlia vystúpi na festivale Viata e frumoasa / Life is Beautiful. Najbližšie vystúpenie v Bratislave sa uskutoční 24. novembra 2011. Vstupenky si je možné zakúpiť v pokladnici Divadla Nová scéna a cez www.ticketportal.sk. Viac informácií nájdete na www.baletbratislava.sk.

Zdroj: Balet Bratislava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET