BAD KARMA BOY vystúpia na prestížnom festivale TALLINN MUSIC WEEK

Bad Karma Boy cestujú na sever. Podarilo sa im totiž zaujať dramaturgov prestížneho festivalu Tallinn Music Week a spolu s ďalším producentom FVLCRVMom budú tento rok historicky prvými slovenskými zástupcami na rešpektovanom hudobnom podujatí v Estónsku. Okrem toho Bad Karma Boy oslovili aj ďalších promotérov z Lotyšska aj Poľska, a tak bratislavská skupina zajtra vyráža na 3200 kilometrové turné cez Varšavu, Rigu, do Tallinnu a naspäť.

“Naozaj sme boli úprimne šokovaní. Do Tallinnu sme sa prihlásili tak trochu náhodne, pretože festivaly mimo Slovenska a Českej republiky bežne neoslovujeme a máme pocit, že je u nás niekoľko ďalších výborných kapiel, ktoré majú našliapnuté na to, aby úspešne pôsobili v zahraničí. Všetky naše skladby sú navyše v slovenčine, takže o to väčšie bolo naše prekvapenie, keď nám prišiel email, že si nás vybrali spolu s Pištom (FVLCRVM),” hovorí líder Bad Karma Boy Juraj Marikovič.

Tallinn Music Week patrí medzi najuznávanejšie a najinovatívnejšie klubové festivaly v Európe. Pred siedmimi rokmi ho založila mladá promotérka Helen Sildna, ktorej hlavným cieľom bolo dosiahnuť zdravé fungovanie hudobnej scény v Estónsku. O šesť rokov neskôr multižánrové hudobné podujatie v jednom týždni prilákalo 24 000 ľudí a takmer 900 odborníkov z hudobnej a umeleckej oblasti. Vďaka skvelému tímu a odvážnym nápadom začal Tallinn Music Week postupne pôsobiť ako katalyzátor pozitívneho vývoja a zvyšovania úrovne miestnej scény.

BKB_Martin Haburaj 01

Showcasový festival podľa štandardnej rovnice prepája hudobných profesionálov s mladými nádejnými kapelami z celého sveta, ale je navyše aj kreatívnym priestorom pre spoluprácu ďalších oblastí umenia so svetom vedy a nových technológií. Jednoducho rýchlokurz do sveta pokrokových Estóncov.

“Zahrať si na takomto festivale je pre nás veľká česť. Ako bonus sa nám navyše podarilo zorganizovať koncerty v menších kluboch vo Varšave a Rige. Bude to pre nás výborná škola aj s ohľadom na československé turné, ktoré chystáme s českou kapelou Ghost of You v máji,” teší sa Juraj Marikovič.

BKB goes north

Turné “Bad Karma Boy goes north”

30.03.2016 Klub Chlodna, Varšava, Poľsko + Koala Voice (SI)
01.04.2016 Teatra Bars, Riga, Lotyšsko
02.04.2016 Kelm Club, Tallinn Music Week

Bad Karma Boy + Ghost of You (CZ) turné

06.05.2016 SNG Berlinka, Bratislava
07.05.2016 Tabačka, Košice + Walter Schnitzelsson
13.05.2016 MusicLab, Brno
14.05.2016 Cafe v Lese, Praha

ĎALŠIE INFO:

Bad Karma Boy na Tallinn Music Week: https://tmw.ee/artist/bad-karma-boy
Viac info o Tallinn Music Week: https://tmw.ee

Zdroj: Bad Karma Boy
Foto: Martin Haburaj