Back2Love a Kinky Movement oživia tanečný stan na Dobrom Festivale!

Festivalové hranie ponúka každému účinkujúcemu príležitosť nájsť si nových fanúšikov. Na minuloročnom Dobrom Festivale sa to podarilo trojici prešovských dídžejov Back2Love, čo príjemne prekvapilo aj samotného organizátora Mira Táslera. Overhaul, Gurry a Blazey aj tento rok namiešajú v tanečnom stane skutočnú house music s americkým zvukom. Návštevníkov čaká veselá tanečná muzika v podobe jackin´ house, funky, nu disco, soulful house a v raných hodinách aj deep house.


„To, čo predviedli Back2Love pred rokom, sa mi páčilo a malo to svojich poslucháčov, ktorí sa na nich tešia aj tento rok,“ povedal organizátor Miro Tásler. Vrcholom večera bude vystúpenie Andyho McLoughlina z britskej formácie Kinky Movement, ktorého na festival pozvali práve Back2Love. „Kinky Movement je vážna vec. Sú traja rovnako ako my v Back2Love a tiež idú v americkom zvuku. Andy Mcloughlin prezentuje nottinghamskú scénu a jej zvuk fúzuje s americkým jackin´ housom, funky a diskom,“ upresňuje Miro Gurry Kuropčák z B2L. 



Uplynulý rok sa každý mesiac konali klubové tanečné party pod taktovkou Back2Love, ktorí si pozývali zahraničných dídžejov alebo slovenských hudobníkov k spoločnej improvizácii. „Je to pre nás vyvrcholenie indoorovej sezóny. Mali sme tu Da Sunlounge alebo DJ Schwa z austrálskej formácie Shades of grey. Snažili sme sa vyberať z každej príchute house music. Každý z nich priniesol inú atmosféru a Kinky Movement prinesie veselé veci, ktoré sa hodia na leto,“ pozýva Peter Migaš aka DJ Overhaul.


Chalani z B2L majú pripravené najnovšie tracky a predpokladajú, že Andy z Kinky Movement ponúkne vo svojom dvojhodinovom sete doposiaľ nevydané novinky. Tento britský producent má na svojom konte množstvo úspešných nahrávok, na ktorých sa podieľal ako producent alebo autor a vyšli v najznámejších vydavateľstvách ako Replay, Amenti, Tango a iné. „Prinášame niečo neotrepané, žiadnu brutálnu komerciu. Chceme, aby návštevníci videli ako sa ľudia bavia po celom svete. Je to prvý krok a možno tu začnú chodiť ďalšie hviezdy tohto žánru,“ dodáva na margo Kinky Movement tretí DJ z B2L Ďuro „Blazey“ Urban, ktorí bude svoje sety miešať na vynile.


Návštevníci sa môžu tešiť na exhibície týchto dídžejov, a tiež je možné, že dôjde k živej improvizácii s hudobníkmi, ako tomu bolo na predošlých party. „Podľa mňa je to veľmi dobrý projekt. Páči sa mi, že sa mieša dídžejing s hraním na živé nástroje. Určite má zmysel ďalšie fungovanie v tejto zostave či už s Gapom na saxofóne alebo ďalšími nástrojmi. Je to unikátne aj tým, že Peťo Migaš, Blazey a Gurry nevystupujú v žiadnych iných formáciách, ale len ako Back2Love,“ pochvaľuje si spoluprácu Lukáš Kolja Kolivoška z IMT Smile.


Dokončia dokument


Úzku spoluprácu majú títo dídžeji s Lucasom Hulanom z Prahy, ktorý im posiela zahraničných hostí. Celoročná spolupráca sa dočká aj obrazového spracovania v podobe dokumentu, v ktorom sa fanúšikom house music naskytne pohľad na party Back2Love. Súčasne pôjde o súhrn účinkujúcich a headlinerov a ich pohľad na fenomén akým je house music. „Nebude chýbať ani Kinky Movement, ktorý je Lucasovým darčekom pre nás,“ upresňuje Peter Migaš. 


Po Dobrom Festivale sa trojica Back2Love pustí do nahrávania EP, ku ktorému si prizvala Martina Husovského. „Je to pre mňa nielen hudobná, ale aj ľudská skúsenosť. Panuje veľmi uvoľnená atmosféra, prichádzajú spontánne nápady. Je to veľmi oddychová vec pre každého a verím, že aj pre návštevníkov Back2Love eventov,“ dodáva Martin Husovský z Komajoty. Na oficiálnom webe B2L sa objaví spomínaný dokument a séria 30 dielov Back2Love vysielaných na vlnách Rádia Prešov.


Tento rok sa v piatok 22.júna predstavia v tanečnom stane na Dobrom Festivale okrem Back2Love aj Kinky Movement, Lucas Hulan a Groovin´ Heads, s ktorými vystúpi popredný bubeník z Chicaga Terrence Williams a nie je vylúčená živá improvizácia do setov B2L. 


V sobotu 23. júna sa tanečný stan ponesie v beatoch drum´n´ bass a najväčšou hviezdou večera bude legendárny britský producent GOLDIE, ktorý patrí medzi najstarších predstaviteľov generácie jungle a drum´n´bass. Široká verejnosť ho pozná ako hviezdu filmov Podfu(c)k (1999) alebo bondovky Jeden Svet nestačí (2000). V prvej polovici ´90tych rokov výrazne pomohol popularizácii tohto žánru. Chýbať nebude ani B-Complex ako jeden z mála Slovákov, ktorí prerazili vo svete. Môžete ho nájsť tiež na kompiláciách labelu Hospital, ktorého popredný predstaviteľ London Elektricity vystúpil na Dobrom festivale minulý rok. Domácu scénu zastúpia Duall a Bendhy.


Dobrý Festival sa uskutoční 22. a 23. júna na prešovskom Amfiteátri, ktorý bol dlhé roky nefunkčný. Lístky sú v predpredaji v sieti Ticketportal. Kompletný program sa čoskoro objaví na www.dobryfestival.sk. Okrem IMT Smile a ich hostí sa predstavia na troch pódiách aj tieto skupiny: 
Dobrá Hudba: IMT Smile a Richard Müller, Chiki Liki Tu-a, Para, Xindl X, The Cubes, Aimee, Buzz Kill Jack, Wadda, Silvayovci a ďalší
Šariš Dobrá Piváreň: GOLDIE (UK) & MC GQ (UK), N.O.H.A. – Circus Underground (Filip Šebánek alias Philip Noha), Kinky Movement (UK), B-Complex, Back2Love, Lucas Hulan (CZ), Groovin´ Heads & Terrence Williams (USA), Zašo Live Performance, Get Explode a ďalší
Jack Daniel´s Music Štart: Fallen Avenue, Jerguš Oravec, Yelowee, Playnoice, Cozmetica, Michaella, Temple, Alone a ďalší


Dobry Festival


Zdroj: Edo Kopček, PR manažér podujatia

Publikoval: Redakcia GREGI.NET