Avatar, velkolepý metalový cirkus se svým hudebním šapitó míří do Bratislavy

Temní, blázniví heavy vizionáři AVATAR se vrací do Evropy se svým velkým turné The Great Metal Circus. Jejich show pohostí bratislavská hala Majestic.

AVATAR vznikli v roce 2001 pod názvem Lost Soul. Kvintet z Göteborgu začínal jako melodic deathmetalová kapela (taky odjel turné s Dismember nebo Impaled Nazarene), ale později se do zvuku kapely propracovalo mnoho další vlivů, např. groove metal nebo industrial rock.

Ty je posunuly blíže velkému publiku, ačkoli to v žádném případě neznamená, že by švédská skvadra hrála podbízivě nebo přístupně. Stále je pro ně příznačná netečnost, nestálost a neočekávatelnost, jak se od někoho, kdo ve svém koktejlu inspirací přiznává In Flames, Marilyn Manson, ABBA, Strapping Young Lad, Ministry, Rammstein, Beatles nebo Meshuggah, dá čekat.

AVATAR už ale nejsou jen evropskou kapelou. Aktuálně se nachází v zámoří na turné s Ice Nine Kills a In This moment a také poprvé za svou kariéru ukořistili 1. místo i v americkém žebříčku Billboard se singlem „The Dirt I’m Buried in“.

A co k nadcházejícímu evropskému turné řekl zpěvák Johannes Eckerström? „Každé turné je provázeno velkým očekáváním. Nepatřili bychom na scénu, kdybychom nebyli pokaždé nadšení. A tentokrát jsem nadšený možná ještě o něco víc. Návrat na evropská pódia jsme loni připravovali velmi dlouho a byla to největší věc, kterou jsme kdy udělali. Nyní během 35 koncertů zaplníme i spoustu míst, která jsme dlouho toužili navštívit. Nemůžeme se dočkat, až vás uvidíme!“

Æther Realm, melodic death/folk metalová kapela, vás vezme na nezapomenutelnou cestu do magického světa, kde se proplétají epické příběhy a kde hudba ožívá ve své nejoslnivější podobě.

AVATAR, ÆTHER REALM
06 / 03 / 2024 / BRATISLAVA / MAJESTIC
Nejlevnější vstupenky na Obscure shopu – e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/643
Předprodej běží i v síti Ticketportal.sk: https://www.ticketportal.sk/event/AVATAR-301228
FB Event: https://www.facebook.com/events/680840010744542

Předprodej viz e-TICKET výše, dle místa konání dále v sítích GoOut a Ticketmaster.

Zdroj: Obscure Promotion