Autumnist vyráža na turné.

Kapela AUTUMNIST zahájí 17.1. v Žiline koncertné turné, na ktorom predstaví svoj aktuálny album Sound Of Unrest.

AUTUMNIST patrí dlhodobo bez nadsádzky k tomu najpozoruhodnejšiemu, čo slovenská indie-elektronická scéna ponúka. Naživo vystupuje len veľmi zriedka, v nasledujúcich týždňoch však bude možnosť ho vidieť v niektorých slovenských a českých kluboch v rámci svojho Tour Of Unrest / Live.

autumnist_live_02©miroslav_hudak

Hudba AUTUMNIST je hypnotickou zmesou najsúčasnejšej elektroniky s nadžánrovými presahmi ako manifestom. V širokospektrálnom mixe kombinuje ambient s hip-hopom či breakbeatom, hi-tech postupy s lo-fi popom, bizarnú filmovú atmosféru s mimozemským folklórom. AUTUMNIST voľne nadväzuje na predchádzajúci projekt ABUSE, ktorého album The Great Outdoors (Deadred Records, 2004) obdržal množstvo pozitívnych ohlasov na Slovensku aj v zahraničí. Nasledujúci album pod novým názvom The Autumnist (Deadred Records / Starcastic Records, 2009) získal ocenenie Radio_Head Award za Najlepší album roka podľa kritikov. Posledný album Sound Of Unrest (Deadred Records / Starcastic Records, 2013) charakterizuje odklon od zvukových štruktúr k pesničkovejším formám s väčším priestorom pre hosťujúcich vokalistov.

Počas svojej histórie kapela AUTUMNIST odohrala koncerty v kluboch a festivaloch v rámci Európy, v roku 2004 počas miniturné v USA vystúpila na známom festivale SXSW v Austine. Predskakovala viacerým významným zahraničným interpretom ako Laika, Cinematic Orchestra, či Recoil, na ktorého bratislavský koncert si ju vybral za predskokana osobne Alan Wilder.

autumnist_photo_by_milo_fabian_hires

„Mastermind“ kapely AUTUMNIST, Vlada Ďurajku, na pódiu dopĺňa trenčianská hudobná mafia: Juraj Kocnár (gitara, Slowlick), Matúš Homola (bicie, Nylon Union), Martin Turzík (basgitara, Nylon Union) a Peter Kohout (saxofón a klarinet, Bez ladu a skladu).

Autumnist – Tour Of Unrest 2014
17.01. Žilina – Stanica
18.01. Banská Bystrica – Záhrada CNK
24.01. Trenčín – Klub Lúč
25.01. Piešťany – Žiwell
30.01. Košice – Tabačka
31.01. Prešov – Wave
01.02. Považská Bystrica – B2
07.02. Bratislava – Fuga
27.02. Brno – Kabinet Múz
28.02. Praha – Pilot Klub

www.autumnist.com
www.deadred.sk
www.starcastic.cz

autumnist_tou_dates_1600px

Zdroj: Deadred Records*