aus (JP) Cuushe (JP) Gurun Gurun (CZ) Tour

„Cuushe je z Kjóta, aus z Tokia. Českej, moravskej a slovenskej venkov tak pro ně bude něco jako vesmírnej výsadek. Zážitkový turné vyloženě. aus remixoval už před lety Miou Miou, na jeho labelu Flau jsme vydali zatím poslední track Otamatone a teď nám dělá něcojakojazykovýhosupervizora na připravovaný desce. A Cuushe nám na novým albu bude zpívat. A možná s námi něco zkusí i naživo. Takže to celý dohromady snad dává smysl. Přijďte se nechat vyfotit! Ahoj, Gurun Gurun.“

aus (JP)

aus je projekt, za kterým stojí tokijský rodák, ve své zemi velmi respektovaný umělec, Yasuhiko Fukuzono. Ten se od čtyř let učil hrát na piano a již jako teenager začal skládat hudbu k filmům a videohrám. Od roku 2004 pak vystupuje živě pod hlavičkou aus. Vydal prozatím osm alb, spolupracoval mj. se špičkami současné elektronické a IDM scény Sylvainem Chauveau, L’altra, Manual, ISAN nebo s Ulrichem Schnaussem. aus vytvořil remixy např. pro Tujiko Noriko, The Boats nebo Mashu Qrellu. Yasuhiko Fukuzono se věnuje i post-popové skupině Mita Kuuluu, hudební produkci a scénické hudbě.

Hudba aus je svérázným mixem indietroniky, ambientu, glitchových a breakbeatových rytmů a jemného dívčího vokálu (zpěvačky Gutevolk a Cokiyu). Ve svých skladbách Fukuzono využívá i konkrétní zvuky nahrané ve svém okolí. Zároveň klade důraz na silné melodie a detailní propracovanost aranží jednotlivých tracků. Často se zmiňuje filmový charakter Fukuzonovy hudby a schopnost probouzet pomocí zvuku posluchačovu obraznost. Ulrich Schnauss o jeho skladbách říká, že „evokují pocity melancholie i optimismu současně“. Bedroom pop projektu aus se tak stává ideálním soundtrackem k nomádským snům i ke znovuobjevování zasunutých pocitů a nálad.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/2927301″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Yasuhiko Fukuzono je také zakladatel a kurátor uznávaného labelu Flau, který má široké rozpětí – od folku až po dream pop a elektronické experimenty (vydávají zde The Boats, Part Timer, Orla Wren, Sylvain Chauveau, Jefre Cantu Ledesma a další). Vlivný magazín Fader nedávno zařadil label Flau mezi dvanáctku nejžhavějších tipů pro rok 2013.

[vimeo]https://vimeo.com/3221647[/vimeo]

Cuushe (JP)

Zpěvačka a skladatelka Cuushe vydala svůj debut Red Rocket Telepathy u labelu Flau. Nahrávala a spolupracovala společně s hvězdou současného experimentálního popu Julií Holter, s The Boats, Pawn, Motion Sickness Of Time Travel nebo s Botany.

Hlavním nástrojem, který ve svých dreampopových skladbách Cuushe používá, je její jemný, ale velmi výrazný vokál. V souvislosti s její hudbou, která bývá přirovnávána ke Cocteau Twins, Sigur Rós, Boards Of Canada nebo i Björk, se v recenzích setkáváme nejčastěji s pojmy jako zasněnost, šepot a bolestná krása.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/5730386″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

V britském deníku Guardian se na podzim Cuushe objevila v prestižním výběru New Bands of the Day. Cuushe bude jako zpěvačka hostovat na novém albu Gurun Gurun.

Gurun Gurun (CZ)

Gurun Gurun je elektroakustický projekt čtveřice Ondřej Ježek (OTK), Federsel (B4, Handa Gote, Radio Royal, Wabi Experience…), Tarnovski (Wabi Experience, IQ+1, Miou Miou) a Tomáš Knoflíček (Miou Miou).

Gurun Gurun dosud vydali 2 alba u britsko-japonského labelu Home Normal (Bvdub, Celer, Ian Hawgood, Gereth Davis, Machinefabriek, Pimmon…), spolupracovali se Sawako, Floexem, Zavolokou, Opiatem nebo s hráči na violy da gamba Irenou a Vojtěchem Havlovými. Jejich skladby a remixy se objevily na řadě kompilací po celém světě. Koncertovali společně s Timem Heckerem, Boduf Songs, Lichens, Trespassers William, Grails aj.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/571355″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

V současnosti kapela dodělává další desku a polovina GG (Federsel + Tarnovski) připravuje pro label Nomadic Kids Republic album nového projektu Wabi Experience.

[vimeo]https://vimeo.com/49418386[/vimeo]

aus (JP) Cuushe (JP) Gurun Gurun (CZ) Tour
5. 4. Divadlo 29, Pardubice
6. 4. Kabinet Múz, Brno
7. 4. Klub Lúč, Trenčín
8. 4. Einbaumöbel, Vídeň

Zdroj: Gurun Gurun