Assessor: Štvanice!

Co jste vyvádìli v roce 1990? Nìkteří z vás ještì nebyli na svìtì, jiní tahali kačera po dvorku a metalisti nejspíš od jara brali útokem prodejny gramodesek, protože krátce po vydání se debutového alba thrashmetalových ASSESOR „Invaze“ prodalo na dnešní dobu neuvìřitelných 20 tisíc LP (CD vyšlo rok poté a obsahovalo i dva songy navíc). Jednalo se vùbec o první oficiálnì vydané tvrdìmetalové album v Československu! Až krátce poté se na trh dostala první velká alba TÖRRu nebo ARAKAINu.

Od roku 1993 se však nad kapelou zavřela voda, kterou krátce rozčeřili pouze MANIAC BUTCHER stejnojmenným albem „Invaze“ z roku 1999, na kterém také předìlali zřejmì nejznámìjší skladbu ASSESSORU, která je pro kapelu stejným evergreenem jako třeba „Hřbitov“ pro ROOT nebo „Kladivo na čarodìjnice“ pro TÖRR. Zkrátka koncert bez ní si nelze představit.

Ač už by to po tìch letech nikdo nečekal, začátkem roku 2010 začali ASSESSOR (pod pozmìnìným názvem s jedním S navíc, aby odkazoval na minulost i budoucnost) pracovat na novém materiálu, jehož výsledek budete moci posoudit od 20. dubna, kdy vyjde CD „Štvanice“ jako součást magazínu Pařát a pořídit si jej budete moci za pouhých 99 Kč včetnì poštovného a Pařátu.

Co mohou fanoušci čekat 22 let po „Invazi“? Bude „Štvanice“ určena hlavnì pamìtníkùm zlatých 90. let nebo ASSESSOR myslí i na mladší fanoušky a dnešní dobu? Odpovìď nabízí kytarista Jaroslav Pelán: „Vzhledem k tomu, že hlavní mozek kapely se nezmìnil, tak odkaz Invaze je tam cítit. Na druhou stranu, v kapele jsou také noví členové a ani Jarda Pracna se nezavírá novým vlivùm. Myslím si, že Štvanice potìší jak pamìtníky, tak nové posluchače. Jak by asi znìla deska Invaze, pokud bychom ji natáčeli dnes, si mohou posluchači představit podle znovu nahraných skladeb Invaze a Hrad.“

Další informace o albu (včetnì ukázek skladeb) budou prùbìžnì následovat.

Assessort

Zdroj: PAřáT MAGAZINE |+|AMP|+| PRODUCTIONS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET