Asenth: Kto si počkal, kotla sa dočkal!

Na oslavu čínskeho roku draka zažíva bratislavská kapela Asenth znovuzrodenie v podobe vydania nového albumu ,,Do kotla!“, ktorého inštrumentálna časť sa nesie v rytmoch od hardcore cez numetal až po groove metal s pekelne jemnými, ba až vriacimi melodickými pasážami.

Pripravte sa však najmä na paľbu z ťažkotonážneho guľometu v podobe Vladošových silných groovov, masívne a melodické Tibiho basy a niekedy priam až orientálne gitarové melódie vyvolávajúce zimomriavky v podaní Ivoša striedajúce tučné a zároveň ostré riffy. Nezabudnuteľný zážitok dopĺňajú Šteffiho rázne, priam až od srdca ukričané screamy v kombinácií s Tibiho growl kanálmi. Jednoducho, tak, ako Šteffi svojím prejavom a slovenskými textami s vážnejšou aj viac odľahčenou tematikou vyplnil prázdne miesto v tomto rozbehnutom rýchliku, Asenth týmto najnovším výtvorom do srdca vypĺňa a zvára dieru v slovenskom metalovom kotli.

Z nahrávok počuť oproti predošlej tvorbe viac surový zvuk, ktorý nebol očesaný žiadnym barberom, ale mixoval ho vlasáč z thrash metalového zbojníckeho zoskupenia Catastrofy – Wrecko (Unknown Studios), pričom ako Pán s nadľudským výkonom počas nahrávania vytrieskal z valibukov všetko možné aj nemožné, za čo mu od nich patrí veľká vďaka. Presvedčiť sa o tom môžu všetci na streamoch spotify, apple music a pod. Po grafickej stránke albumu dodal ten správny nádych svojou profesionálnou prácou Marek Rakučák.

Napriek tomu, že 9 z 10tich robotníkov varuje pri počúvaní v aute na príliš ťažkú nohu, skutočnú silu nového diela treba zažiť na krste tohto albumu. Ten sa bude konať 23. februára v Bratislavskom Randal klube za podpory výborných kapiel Shattered Mind, Mad Frequency a Sound of Mayhem. Krstný otec bude už teraz sa tešiaci Rudy Zajac, spevák zoskupenia Mad Frequency, cez ktorého ruky na slovenskej rockovej a metalovej scéne prešlo nejedno dielo.

Príď si aj ty zarevať z plných pľúc a skočiť do kotla!

LINK na FB udalosť: https://fb.me/e/3zI7SyukV

Zdroj: TS
FOTO:
Marek Marfy Morvai