Asaf Avidan, autor megahitu One Day, sa po prvý raz predstaví v Bratislave.

Izraelský hudobník Asaf Avidan, ktorého preslávil hit The Reckoning (One Day), príde na budúci rok po prvý raz na Slovensko. Štyridsaťročný rodák z Jeruzalema sa v bratislavskom MMC ukáže 18. februára 2021 v rámci koncertnej série Dobrý výber. Koncert bude súčasťou jeho Anagnorisis Tour. Na ňom zrejme predstaví novú štúdiovku, ktorej predvojom sú single Lost Horse a Earth Oddysey.

Lístky sa už predávajú na Tootoot.fm za 23 eur (státie) a 35 eur (voľné sedenie). Po vypredaní prvej série vstupeniek na státie sa ich cena zvýši na 29 eur, pri sedení je cena pevná.  

Asaf Avidan začínal s kapelou The Mojos, s ktorou vydal tri štúdiové albumy. Tie boli v jeho rodnej krajine pomerne dobre prijaté, no medzinárodný úspech prišiel až po tom, čo sa v roku 2011 rozhodol vydať na sólovú dráhu. Aj keď treba povedať, že to s tým až tak nesúviselo.  V roku 2012 totiž vyšiel remix jeho staršej piesne The Reckoning od nemeckého DJa Wankelmuta a práve ten ho dostal do playlistov na celom svete. Dnes táto verzia prekonala na YouTube 200 miliónov prehratí. Všade, kde Avidan príde čakajú fanúšikovia práve na to, aby si zaspievali jej refrén. Tak ako tomu bolo napríklad na Szigete pred 5 rokmi (https://www.youtube.com/watch?v=jhxYAaB7E1U)

Ako sólový hudobník vydal Avidan v rokoch 2012 až 2017 tri štúdiovky a koncertoval po celom svete. Hosťoval tiež v skladbe Baila Leila od bosnianeho muzikanta Gorana Bregovića. Po zatiaľ poslednom turné si doprial ročnú pauzu, počas ktorej došlo aj k dvom nepríjemným udalostiam. Najprv ho napadol vlastný (československý) vlčiak a spôsobil mu zranenia, po ktorých musel byť dokonca hospitalizovaný a takmer prišiel o ucho. Následne prišiel o obľúbeného koňa, ktorého na smrť uhnala svorka vlkov pri jeho štúdiu. Práve o tom je jeho nový singel Lost Horse.

Februárové vystúpenie Asafa Avidana bude súčasťou spomenutej koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC hostil Benjamina Clementinea, Apparata, The Asteroids Galaxy Tour, Movits!, Lamb, The Young Gods a HVOB.

FB page: www.facebook.com/dobryvyber
IG page: www.instagram.com/dobryvyber/
FB event: www.facebook.com/events/3088374741256628/
Predpredaj: https://tootoot.fm/en/events/5ef5b982f1589f0774a6b82b

Zdroj: TS