Arzén a Čechomor zajtra štartujú turné, Žilina hlási vypredané!

Fanúšikovia sa konečne dočkali! Už zajtra štartuje spoločné turné skupín Arzén a Čechomor. Obe kapely to odpália 1. marca v bratislavskej Hant Aréne. Potom ich čakajú koncerty v Ružomberku, Žiline, Trenčíne a v Nových Zámkoch. Skupina Arzén si na turné so sebou berie nové CD, špeciálnu reedíciu ostatného albumu „Teraz nám vyhráva“, na ktorej je spoločný duet Čechomoru a Arzénu s názvom „Dievčatko“. Stretneme sa na turné, Žilina už hlási vypredané!

Prípravy na spoločné turné skupín Čechomor a Arzén finišujú. Prvým koncertom jedinečnej šnúry bude piatkový nášup v bratislavskej Hant Aréne. Skupina Arzén vydala pri príležitosti turné špeciálnu reedíciu albumu „Teraz nám vyhráva“.

„CD pod názvom „Teraz nám vyhráva“ vyšlo v decembri roku 2017 po šiestich rokoch od predchádzajúceho albumu zhudobnených básní „Odpovede“. „Teraz nám vyhráva“ je výstižným názvom, pretože vystihuje nielen postoj samotných členov skupiny Arzén k životu a hudbe, ale je to aj text jednej s piesní na albume „Veru sme my chlapci“. Obsahuje 10 piesní, ktoré sa vraciame k rockovému štýlu ovplyvneného terchovským folklórom. Všetky piesne sú autorské doplnené textami s ľudovou tematikou, tak isto autorské alebo ľudové,“ prezradil Jao Gažo, líder skupiny Arzén.

Na albume sa autorsky hudobne podieľali traja členovia kapely. Pavol Cabadaj zložil päť skladieb, Jaro Gažo tri a Igor Klein dve piesne.

„Albumu je aj z tohto dôvodu hudobne farebný a rôznorodý. Skladby ospevujú krásu žien, hrdinu Jánošíka, krásy Slovenska ale aj neduhy v podobe pijanskej piesne. Nahrávali sme po prvýkrát vo viacerých štúdiách, pričom konečnú hudobnú podobu albumu dodal Brunno Oravec, ktorý mal na starosti mixáž a mastering. Album je už vypredaný a z toho dôvodu vychádza špeciálna reedícia k aktuálnemu turné s kapelou Čechomor. Bombónikom reedície je spoločný duet Čechomoru a Arzénu s názvom „Dievčatko“. Pieseň vychádza ako singel aj s videoklipom od mladej autorky Coco Loreth,“ teší sa Jaro Gažo.

Spoločné turné oboch kapiel bude oslavou výročí. Čechomor sú na scéne 30 rokov a slovenská kapela Arzén 35. Šou skupiny Čechomor je postavená hlavne na ich hudbe, ale nebudú chýbať ani svetelné a zvukové efekty.

 „Po dlhšom čase máme samostatné turné. Okrem klasického repertoáru zahráme piesne z nového CD „Nadechnutí“. Koncert bude prierezom našej histórie. Turné sme naplánovali spolu so skupinou Arzén, ktorá je na scéne 35 rokov. Po prvýkrát sme sa videli pred mnohými rokmi v Terchovej. Pokrstili sme im dokonca s Frantou jeden album. Sú to fajn chalani, ktorí majú radi hudbu a baví ich čo robia,“ plánuje huslista, spevák a gitarista kapely Karel Holas.

Skupina Arzén si na turné pozvala aj hostí. Zahrá s nimi Ľuboš Tomaščík na klávesové nástroje a špeciálny hosť bude Nebeská muzika z Terchovej.  Arzén spolupracuje s týmto hudobným telesom takmer 20 rokov. Nahrali spolu aj CD skupiny Arzén „Ešte raz“ v unplugged verzii v roku 2000. Nenechajte si ujsť staré aj nové hity od Čechomoru a Arzénu, veľkolepá šou vypukne 1. marca v Bratislave. Jedinečné spojenie dvoch obľúbených kapiel potom pokračuje v Ružomberku, v Žiline, v Trenčíne a v Nových Zámkoch! Poponáhľajte sa s kúpou vstupeniek, pretože Žilina hlási vypredané! Vstupenky na turné si môžete kúpiť v sieti Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/Event/Cechomor_Arzen_tour_2019

Čechomor + Arzén TOUR 2019
1.3. 2019 Bratislava, Hant Aréna
8.3. 2019 Ružomberok, KD Andreja Hlinku
9.3. 2019 Žilina, Dom Odborov
15.3. 2019 Trenčín, Piano Club
16.3. 2019 Nové Zámky, Hala Milénium

Zdroj: TS