Artpopoví alchymisté Django Django zahrají poprvé v Praze.

Tam, kde se jiné kapely vydávaly tou nejjednodušší cestou, britská experimentální indie čtveřice Django Django se vždy uchýlila tím nejméně pravděpodobným směrem. Od jejich debutového, na Mercury Prize nominovaného eponymního alba se singlem Default, přes průlomové album Born Under Saturn z roku 2015 až současnou tvorbu, Django Django nikdy neslevili ze svých vysokých nároků. The Guardian je označil jako indie alchymisty skládající téměř dokonalou hudbu, kterou definuje její eklektický styl, který posouvá hranice experimentálního art popu. Vstupenky (590 Kč) budou v prodeji od 23. dubna na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Django Django se nikdy nepovažovali za klasickou kapelu, svou dráhu sami popisují jako neustálé unikání a vyhýbání se věcem. Přestože je mnozí řadí po bok indiepopových kapel jako Metronomy nebo Hot Chip, Django Django svým psychedelickým až krautrockovým zvukem vždy unikali k větším experimentům. Vždy mířili mimo konkrétní scénu, zvuk, očekávání i vlastní vnímání sami sebe. „Chtěli jsme být jenom malou podivnou kultovní kapelou, nikdy jsme nečekali, že budeme hrát velké festivaly, natož že vydáme čtyři studiová alba. Nějak se to ale stalo a je jenom na nás, abychom zůstali sami sebou a nepoddali se tomu, “ říká zpěvák a kytarista Vincent Neff.

Z původního dua, které Neff tvořil spolu s Davidem Macleanem, se po jejich přestěhování z Irska do Londýna a úspěchu prvních tracků, později vydaných na eponymním debutu v roce 2012, stala čtyřčlenná skupina. Hudebníky spojovala láska k nezávislé kytarové hudbě a starým vinylům, DJování i britská raveová kultura. Zvrat v jejich kariéře přišel, když bylo jejich debutové album nominované na britskou desku roku v rámci Mercury Prize.

Django Django nikdy neměli ambice dobývat hitparády nebo skládat velké hity, během psaní svých skladeb se vždy zaměřovali na to, jak budou znít naživo mezi dalšími písněmi, jejich živé koncerty připomínají svou plynulostí a konzistencí taneční DJské sety. „Každá píseň zapadá trochu jinam, naše sety začínají akusticky, pak postupujeme k rytmičtějším elektronickým skladbám až po omamný rockový závěr.“

Zdroj: TS