Argentínske tango Astora Piazzollu pomôže chorým deťom: Michal Červienka chystá ďalší benefičný projekt

Temperamentné tango rytmy v podaní skvelých profesionálov sľubujú úžasný hudobný zážitok. K tomu sa pridá aj dobrý pocit, že ste pomohli chorým deťom. Fantastický akordeónista Michal Červienka opäť pripravil benefičný koncert, ktorý bude pohladením duše. Už tento štvrtok zahrá spolu s kolegami v Banskej Bystrici najslávnejšie skladby argentínskeho skladateľa Astora Piazzollu. Výťažok z koncertu pôjde Základnej škole pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici.

Michal Červienka je nielen mimoriadne talentovaný umelec, ale má aj dobré srdce. Je už tradíciou, že každoročne na jeseň organizuje benefičný koncert na pomoc deťom v banskobystrickej nemocnice. Už tento štvrtok roztancuje Robotnícky dom v Banskej Bystrici temperamentnými tango rytmami z pera Astora Piazzollu.

„Tentokrát som zvolil večer argentínskeho tanga. Zaznejú najskvostnejšie diela toto slávneho hudobného skladateľa. Divákov čaká neopakovateľný zážitok profesionálnej hudby a skvelý pocit, že pomohli dobrej veci. Pozývam všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí aj v tejto ťažkej dobe dokážu myslieť na iných,“ vraví Michal Červienka.

Banskobystrický Robotnícky dom teda zaplnia tango rytmy už vo štvrtok 10. novembra. Okrem akordeónistu Michala Červienku na koncerte vystúpi aj klaviristka Eva Varhaníková, huslista Imrich Farkaš, kontrabasista Róbert Ragan a Peter Solárik, ktorý hrá na perkusie.

„Som veľmi rád, že aj v týchto ťažkých časoch sú medzi nami stále ľudia, ktorí dokážu pomáhať. Každoročne sa k nám pridávajú noví umelci ochotní urobiť radosť divákom aj chorým deťom. Tento rok pôjde výťažok opäť do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici,“ uzatvára Michal Červienka.

12. benefičný koncert bude v Robotníckom dome v Banskej Bystrici 10. novembra so začiatkom o 18.30. Lístky naň sa dajú zakúpiť v Informačnom centre Banská Bystrica, ale budú k dispozícii aj tesne pred koncertom.

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE