Animovaný hrdina na ceste za dobrodružstvom

Magdalénske ostrovy, súčasť kanadskej provincie Québec, sú miestom, z ktorého sa dvanásťročný Filip vydá na dobrodružstvo. Mladý animovaný hrdina sa odhodlá pod dohľadom rodinného priateľa na pátraciu plavbu po mori. Koho hľadá, kam sa doplaví a čo tam nájde? Tento príbeh môžete sledovať vo filme Felix a Morgiin poklad (Felix and the Hidden Treasure) na televíznej stanici Minimax 8. apríla o 20:00.

Z Magdalénskych ostrovov na Ostrov temných tieňov

Dobrodružstvá dvanásťročného chlapca Felixa, ktorý žije so svojou matkou a sestrou na Magdalénskych ostrovoch, začína v momente, kedy sa jeho matka vydá na dovolenku a nechá Felixa s malou sestrou Miou v opatere tety. Felix stále pevne verí, že jeho otec, ktorý sa pred dvoma rokmi nevrátil z plavby za pokladom, je stále nažive. Preto sa rozhodne vydať prehľadať ostrov, kde bol jeho otec naposledy videný – Ostrov temných tieňov.

Felix sa na plavbu samozrejme nemôže vydať sám, a tak presvedčí nevrlého vyslúžilého rybára Toma, aby sa na ostrov vydal s ním. Tom je šedivý bývalý kapitán s huňatými fúzami, ktorý je teraz správcom majáku. Spoločnosť im na ceste robí ešte jednonohý papagáj Squawk a mačka Rover, ktorá sa svojím správaním viac podobá psovi než mačke. Ich dobrodružná cesta sa ale samozrejme nezaobíde bez nepredvídaných problémov a prekvapení. Keď stroskotajú, objavia na Ostrove temných tieňov podzemné mesto, kde žije tajné spoločenstvo, ktorému vládne megalomanka Morgäa. Tá je naviac majiteľkou tajomného, nevyčísliteľného pokladu.

Film z bilingválneho prostredia kanadského Québecu

Kanadský, počítačom animovaný film pre deti, ktorý režíroval Nicola Lemay, bol po prvýkrát uvedený v roku 2021 na medzinárodnom detskom filmovom festivale v Montreale. Aj keď autor príbeh pôvodne zamýšľal pre formát grafickej novely, nakoniec sa ho rozhodol ponúknuť spoločnosti 10th Ave Productions pre tento animovaný film. Keďže ide o kanadský film a časť deja sa odohráva v provincii Québec, kde je francúzština úradným jazykom, bol film komerčne uvedený v angličtine a vo francúzštine. V rámci 23. ročníka Québec Cinema Awards 2021 potom film získal nominácie na najlepší prvý film a na cenu verejnosti. 

Dobrodružný príbeh malého chlapca pátrajúceho po svojom stratenom otcovi sa na televíznej stanici Minimax bude vysielať v premiére 8. apríla o 20:00.

Zdroj: AMC