Angličan LSB otestuje svoj nový drum&bass v Bratislave na noci Basshaze!

Klubová noc Basshaze bude tento mesiac orgazmický zážitok. V sobotu 21. mája totiž v Klube Dole zahrá LSB, áčkový drum&bass producent z Anglicka. Ten vo svojej produkcii spája úžasné soulful melódie so silným tanečným vibe-om a o tom, že dnes hrá prvú ligu už isto netreba pochybovať.

Releases na labeloch ako Soul:r, Spearhead, Hospital, Shogun Audio, či Integral hovoria za všetko. Slovenskú reprezentáciu budú počas noci zastupovať Clive z Drumatique crew, Lixx a dvojica Open Code.

Minulý rok bol pre teba hektický, ale tento vraj bude ešte hustejší. Aké máš teda plány na 2016?

LSB: Môj plán je zatiaľ stále nejasný, nechávam si to na neskôr. Momentálne mám celkom veľa novej hudby a práve riešim, čo by bolo najlepšie s ňou urobiť ďalej. Čoskoro napríklad pôjde von remix pre Foreign Concept.

LSB 1

Tvoja produkcia je pestrá. Keď tvoríš hudbu, uvažuješ aj nad tým, čo by od teba chceli vydavateľstvá alebo poslucháči? Alebo robíš hudbu podľa seba a potom sa necháš prekvapiť reakciami?

LSB: Ťažká otázka. Určite však nepremýšľam o labeloch a releasoch. To by bolo pre mňa absolútne neinšpiratívne. To je už len koniec procesu, keď je track hotový a človek rozmýšľa, kam a ako ho umiestniť. Vo všeobecnosti, hudbu robím tak, aby som s ňou bol spokojný ja sám a dúfam, že už som si vybudoval publikum, ktoré verí v to, čo robím. Je nereálne očakávať, že každému jedenému fanúšikovi sa bude páčiť všetko. Našťastie však ľudia majú radi moju hudbu natoľko, že ju stále počúvajú a ja stále môžem robiť hudbu, ktorá ich vie zasiahnuť rovnako ako mňa samého.

Kto alebo aké inšpirácie formovali tvoj súčasný zvuk?  

LSB: Calibre položil základy moderného drum&bassu, a ďalší ľudia, ako napríklad Logistics, tvarovali moju minulosť. Aj keď si myslím, že som viac ovplyvnený tým čo počúvam práve mimo drum&bassu. To môže byť čokoľvek. V poslednom období sú to Bon Iver, Future Islands, Interpol a podobné veci. Zajtra to však môže byť niečo iné. Mám rád hrejivú melanchóliu a ten pocit ma inšpiruje.

Na konte máš aj niekoľko kolaborácii. Ktorú z nich si si užil najviac?

LSB: Užil som si všetky, každú z iného dôvodu. Je jasné, že tu sú hudobníci, ktorých mám rád a s ktorými rád spolupracujem. Myslím si však, že pri niečom tak osobnom, ako je tvorba hudby je oveľa dôležitejšie mať medzi sebou dobrý vzťah.

LSB 2

S kým by si teda chcel ešte spolupracovať?

LSB: Dúfam, že urobím ešte viac vecí s ľuďmi ako Marcus Intalex, Technimatic, Tokyo Prose, BCee a v budúcnosti sa mi snáď podarí spolupracovať aj s Lenzmanom alebo FD.

Na Slovensku si už hral, ale tentokrát sa predstavíš v Klube Dole. Na čo sa  môžu fanúšikovia tešiť?

LSB: Už sa k vám teším! Sú u vás skvelí ľudia a rád pre vás zahrám. Snáď aj veľa nových vecí.

LSB (UK)

Prvá liga vo svete soulful drum&bassu a priekopník moderného liquidfunku. LSB od svojej poslednej návštevy na Slovensku v 2014 rástol raketovým tempom. Po svojich prvotinách na Bingo Beats a Deep Soul Music sa vrátil s novým zvukom na Spearhead Records. Fantastické tracky ‘All Of My Love’ a ‘Rolling Sideways’ na neho obrátili pozornosť drum&bassového sveta a všetko nabralo rýchly spád. Releases pre Spearhead, Demand, Soul:r, Integral či Shogun Audio ho katapultovali medzi žiadaných umelcov, vďaka čomu dnes cestuje po celom svete. Minulý rok zabodoval trackom ‘The View’ s Tylerom Daleym a DRS, ktorý sa už dočkal aj remixu od Calibra, vydal nádhernú ‘About Tonight EP’ a zhostil sa aj EP v sérii Four Fit pre Marcusa Intalexa. Luke je v plnej sile a tento rok o ňom budete veľa počuť. Nový materiál určite prinesie aj do Bratislavy, tak si to nenechajte ujsť.

Clive (SK)
Vážne treba pripomínať, čo tento chalan urobil pre slovenský drum&bass? Clive randí so zlomenými beatmi už viac ako 12 rokov, no dnes pod alteregom CLV mieša aj modernú bass music. Človek spojený s Codered crew a v súčastnosti s najstaršou slovenskou dnb crew Drumatique, ktorého spoznáte jednoducho – vďaka vyzretej selekcii plnej trackov od soulful drum&bassu cez liquidfunk až po poriadne deep bangery. Záruka kvalitného zážitku pre vaše uši.

Open Code (SK)
Dvojčlenný team djov a producentov zo Slovenska. Hadzi a M-Cee. Obaja sa na scéne pohybujú už pekných pár rokov a každý z nich sa venuje aj svojim projektom. Spoločne však trávia čas v štúdiu, vďaka čomu svetlo sveta uzrelo už niekoľko ich spoločných trackov. Zvuk, ktorý reprezentujú je rozhodne kompatibilný s našou klubovkou, a preto svoje ‘yeaaaah’ za mixom povedia aj oni.

Lixx (SK)
Čo malo byť napísané, napísané bolo. Čo dodať? Viac ako 15 rokov na scéne, hrozivé množstvo projektov na konte, niekoľko ocenení ‘najlepší slovenský drum&bass dj’, výherca Sunandbass Dj Competition v roku 2012, otec konceptu BASSHAZE, autor drum&bassovej show SIGNAll_FM, rezident Klubu Dole a neúnavný propagátor kvalitného drum&bassu. Lixx za mixpultom chýbať určite nebude.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

BASSHAZE w. LSB (UK) @ Dole
May 21, 2016 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Lineup:
★ L S B (UK)
★ Clive (SK)
★ Open Code (SK)
★ Lixx (SK)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/1600525346904344

PLAGAT_Basshaze_maj_2016

Zdroj: Basshaze