Aneta Langerová a Korben Dallas vydávajú EP a vyrážajú na turné „KONEČNĚ“.

Keď Aneta Langerová a skupina Korben Dallas dávali v zime názov svojmu novému EP, nemohli ešte tušiť, aké nové významy získa. V tej dobe vyjadrovalo EP najmä radosť z toho, že ich niekoľkoročný hudobný flirt viedol ku vzniku šiestich pesničiek a k spoločnému turné. Koncerty i vydanie nahrávky bolo nakoniec nutné kvôli koronavírusu presunúť, ich čas napokon prichádza až teraz.    

„Ďakujem chalanom z Korben Dallas za príležitosť urobiť si ďalší spoločný československý výlet, a spojiť tak naše svety do jedného. Hovoríme rovnakým jazykom, hudbou. A teraz konečne nastal čas, kedy sa môžeme vydať do českých a slovenských miest a naše piesne si naživo zahrať a zaspievať. Teším sa na našich fanúšikov, bez ktorých to skrátka nejde,“ hovorí Aneta Langerová.

S Korben Dallas prvýkrát spolupracovala v roku 2015 na singli Sen. „Odvtedy sme spolu niekoľkokrát vystupovali, stretávali sme sa na koncertoch, Aneta krstila niekoľko našich albumov a stále sme sa vracali k tomu, že musíme urobiť ďalšie veci,“ hovorí spevák Korben Dallas Juraj Benetin. „Je výborné, že sa to podarilo. Ale hlavne je výborné, ako to dopadlo. Spolupracovalo sa nám skvelo, vzájomne sme sa inšpirovali a našli sme si nové polohy.“

Vydaniu EP, ktoré sa pohybuje na rozmedzí popu, soulu a alternatívy, predchádzalo vydanie dvoch singlov – pesničku Rozhodnutia uviedli v januári a skladbu Konečně o mesiac neskôr. V priebehu koronavírusovej krízy a uzavrení hraníc zverejnili spoločne i klip Smej sa, ktorý vznikol priamo pri nahrávaní piesne v prešovskom štúdiu Experientia.

O nahrávanie, mix, i produkciu sa postaral gitarista Korben Dallas Ľuboslav Petruška. „Tento album je výnimočný po všetkých stránkach. Tým, aké sú na ňom pesničky. Tým, že sme jeho preprodukcii venovali omnoho viac pozornosti než obvykle. Tým, ako a kde sme ho nahrávali. A dokonca i tým, že vďaka koronavírusu sme si ho ešte pred vydaním mohli vypočuť omnoho viackrát, než je obvykle možné – keďže na svoju chvíľu čakal hotový niekoľko mesiacov,“ hovorí Petruška. „Je to krásny album, kde nie je čo dodať, ani ubrať. Už sa veľmi teším na jeho živé prevedenie.“

Na EP hosťuje speváčka a violončelistka Dorota Barová, ktorá dlhodobo spolupracuje s Anetou Langerovou, a s členmi Korben Dallas má spoločný projekt Tugriki. „Medzi Dorkou a nami preskočila iskra pozitívnej energie a sadli sme si ako ľudia i ako muzikanti. Ona nám toleruje naše muzikantské nedokonalosti a my úprimne obdivujeme jej neskutočne obrovský talent a rozsah. Máme sa radi,“ hovorí bubeník Ozo Guttler.

Album vychádza 3. júla v digitálnej distribúcii Supraphonu. Fyzický nosič bude možné zakúpiť na koncertoch – prvé spoločné vystúpenie bude už 1. augusta 2020 v rámci festivalu Prázdniny v Telči.

EP Konečně na:  iTunes, Spotify a ďalších digitálnych službách: 
https://lnk.to/KonecneLangerovaKorbenDallas

Tracklist EP Konečně:
Rozhodnutia (Benetin/Fila)
Čekám (Benetin/Benetin)
Hlína feat. Dorota Barová (Benetin/Fila)
Konečně (Benetin/Fila)
Chladná (Benetin/Fila)
Smej sa feat. Dorota Barová (Benetin/Fila)

Všetky informácie o predpredaji českých koncertov na: www.langerovaaneta.cz.

Čo sa týka slovenskej časti turné, všetky vstupenky na sedenie sú už vypredané (Trenčín, Košice, Žilina a Bratislava) a v predaji zostávajú už len lístky na státie. Vstupenky na slovenské koncerty turné sa predávajú na Predpredaj.sk: bit.ly/2LIwxt1 a v sieti Ticketportal.sk: bit.ly/2E39PaL.

ANETA LANGEROVÁ & KORBEN DALLAS – TERMÍNY TURNÉ 2020:
1. 8. 2020 – Telč, v rámci festivalu Prázdniny v Telči
21. 9. 2020 – Pardubice, Žlutý pes
22. 9. 2020 – Praha, Palác Akropolis
23. 9. 2020 – Olomouc, S-klub
24. 9. 2020 – Ostrava, Akord
25. 9. 2020 – Brno, Sono Centrum
4. 10. 2020 – Banská Bystrica, Robotnícky dom
6. 10. 2020 – Žilina, Mestské divadlo 
7. 10. 2020 – Košice, Tabačka
8. 10. 2020 – Bratislava, Majestic Music Club
9. 10. 2020 – Trenčín, Piano club

Ďakujeme za podporu: Český rozhlas Radiožurnál, RTVS Rádio Slovensko,  SHERWOOD Digital, Supraphon

Zdroj: SOUL FOR SHOW