Andy Andy: Komediálny životopis Andyho Warhola!

Agentúra Pressburg production prináša do Bratislavy predstavenie svetoznámeho míma, herca a režiséra Milana Sládka s názvom Andy Andy. Ide o komediálny životopis princa pop-artu Andyho Warhola. Predstavenie je kombináciou pantomímy, tanca, klauniády a herectva. Warholovu excentrickú osobnosť a život plný protikladov v ňom diváci spoznajú skutočne dokonale. Zachytáva nielen kreatívne a akčné momenty, ale aj tiché, zamyslené chvíle a robí tak náhľad do Warholovej duše úplným.

Plánované sú tri predstavenia a to 23., 24. a 25. októbra 2011 vždy o 19:00 v divadle Nová scéna v Bratislave. Lístky si záujemcovia môžu zakúpiť osobne v pokladni divadla alebo v sieti Ticketportal. Záštitu nad predstavením prevzal primátor hlavného mesta SR Milan Ftáčnik.

Milan Sládek

Milan Sládek, mím svetového významu, ktorý ovlypvnil tento žáner tak ako nikto iný, autor hier, režisér, riaditeľ divadla a organizátor festivalov, pedagóg a výtvarník, človek divadla par excellence. Jeho život ovplyvňovalo neustále hľadanie nových možností tohto najstaršieho divadelného umenia. So svojimi predstaveniami navštívil 53 krajín a vytvoril 44 inscenácií. V roku 1998 dostal cenu Ministra kultúry SR za vynikajúcu dlhoroænú prácu a osobný prínos pre slovenskú kultúru a umenie. V roku 2000 mu prezident Rudolf Schuster udelil cenu Ľudovíta Štúra.

Zdroj: Agentúra Pressburg production
Publikoval: Redakcia GREGI.NET