Andrew May a Mark Voss sa opäť hudobne spojili a ovládli rebríček talentovej súťaže svetového vydavateľstva.

Pred necelým rokom predstavili slovenský spevák Andrew May a DJ Mark Voss skladbu Deamons, na ktorú sa rozhodli nadviazať tanečnou verziou titulnej skladby Heartbeat spevákovho rovnomenného albumu. Po necelých dvoch týždňoch od nasadenia sa skladba vyšplhala až na prvé miesto talentovej hitparády Talentpool svetového vydavateľstva Spinninˈ records.

Spevák Andrew May 30. novembra 2019 pokrstil svoj druhý album Heartbeat, z ktorého niektoré single úspešne rotujú slovenským rádiovým éterom. Práve titulnej skladbe sa rozhodol Andrew vdýchnuť nový život a ponúkol ju slovenskému DJ-ovi a producentovi Markovi Vossovi na tanečné spracovanie. „Oproti prvému albumu Freedom som sa v posledných dvoch rokoch hudobným spoluprácam pomerne vyhýbal, avšak titulná pieseň môjho rovnomenného druhého albumu si podľa mňa zaslúžila nové tanečnejšie spracovanie.

Markovu produkciu už zopár rokov sledujem a viem, že má cit na zvukový dizajn, ktorý môže konkurovať aj zahraničnej produkcii,“ vysvetľuje Andrew. „Už pri natáčaní videoklipu k našej prvej spolupráci k skladbe Deamons mi Andrew púšťal demo skladby Heartbeat a na prvé počutie ma veľmi zaujala. Dohodli sme sa, že song neskôr opäť spracujeme. Ľahko zapamätateľný refrénový vokál a rytmika s tanečným retro nádychom boli hlavné prvky, na ktorých som pri produkcii staval,“ dodáva Mark.

Úspech na zahraničnej pôde

„Tak ako pri našej prvej spolupráci sme sa rozhodli, že so skladbou skúsime šťastie aj za hranicami Slovenska, prihlásili sme pieseň do talentovej pesničkovej súťaže prestížneho svetového hudobného vydavateľstva Spinninˈrecords,“ dodáva Mark. Pieseň sa po necelých dvoch týždňoch prebojovala až na prvé miesto v Talentpool. Prvenstvo v súťaži so sebou prináša aj prvé malé úspechy v podobe viacerých ponúk zo strany zahraničných vydavateľstiev či spoluprác. „Presadiť sa za hranicami svojej domoviny je častokrát oveľa ťažšie a takéto prvé malé úspechy ma veľmi tešia a popravde aj inšpirujú a poháňajú dopredu,“ uviedol Andrew.  

Andrew May je spevák, skladateľ a producent, ktorý prednedávnom vydal svoj druhý album Heartbeat, z ktorého úspešne rotujú rádiovým éterom skladby ako Dancin‘Magic, či aktuálny singel On my knees. So spoluprácami má bohaté skúsenosti aj na základe výnimočného projektu The Young Generation, pre ktorý zložil pieseň Rescue the World i úspešná spolupráca v podobe skladby Deamons so spomínaným Markom Vossom. Okrem príprav svojho jarného turné pracuje na skladbách pre iných interpretov.

Mark Voss je producent a DJ, kedysi aktívne fungujúci člen rôznych tanečných formácií a projektov, má na svojom konte mnohé úspešné piesne a remixy ako Emily&Justice s hitom Borovička, piesne pre speváčku Kristínu, produkcie pre vydavateľstvo Kali Records, či podpísaný kontrakt s holandským Revealed recordings (Dj Hardwell). Po umiestnení svojho pilotného singla U and I na pozícii Top 1 Spininn Talent Pool v prestížnom Spinnin‘ Records sa pre jeho projekty otvárajú brány i v zahraničí. 

Zdroj: team DJ Mark Voss