Andrea Bocelli vydáva nový štúdiový album Cinema!

Taliansky tenorista Andrea Bocelli konečne hlási návrat. Viac ako dva a pol roka po vydaní úspešného albumu Passione ponúka fanúšikom novú  kolekciu piesní. Jeho novinka, ktorá dostala názov Cinema, vyšla v piatok 23.10.

Ako názov napovedá, nejedná sa o piesne z jeho vlastnej tvorby, ale o výber tých najkrajších skladieb zo slávnych filmov, ktoré zložili napríklad Leonard Bernstein, Andrew Llyod Webber, Irving Berlin či legendárny Ennio Morricone. A práve týmto piesňam dal Andrea Bocelli úplne novú tvár. Taliansky spevák sa pri nahrávaní dosky, ktorá ponúka celkom šestnásť piesní, opäť spojil s legendárnymi hudobníkmi, ktorí s ním nahrali aj jeho najslávnejší album Amore. Konkrétne ide o Davida Fostera, Humberta Gatica a Tony Renisa.

ANDREA BOCELLI_Photo_Cinema_300CMYK_1_web

„Albumom ‘Cinema‘ si plním prianie, ktoré som v sebe skrýval už niekoľko dekád. Nikdy som sa netajil svojím snom priviesť na svet nahrávku prepojenú s filmovou hudbou a úprimne sa domnievam, že ide o výnimočné umelecké dielo,“ dodáva samotný spevák, ktorý na album prespieval napríklad piesne z filmov Doctor Zhivago, Love Story, The Godfather, Life Is Beautiful, Gladiator, The Postman, Breakfast at Tiffany’s a mnoho ďalších. Nezostalo však len pri nich – album prináša aj nové verzie piesní z filmových verzií známych muzikálov, medzi ktorými nechýba Evita, The Phantom Of The Opera alebo West Side Story.

Aj tentoraz sa Bocelliho album môže pýšiť niekoľkými vzácnymi hosťami. Prvým je americká speváčka Ariana Grande, ktorá tenoristu sprevádza v piesni E Piu‘ Ti Penso, druhým je speváčka Nicole Scherzinger, s ktorou Andrea prespieval zasa song No Llores Por Mí Argentina, teda pravdepodobne najkrajšiu pieseň z muzikálu a filmu Evita, s ktorou pred rokmi dosiahla veľký úspech Madonna. Pilotným singlom albumu Cinema sa však stala pieseň Nelle Tue Mani (Now We Are Free), ktorú poznáme z filmového trháku Gladiátor. Bocelli k piesni nakrútil aj prekrásne  výpravné video, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil John Travolta.

Ako už vyššie uvedené informácie naznačujú, album Cinema je skutočne výnimočným kúskom v jesennej záplave nových albumov a je nadmieru jasné, že vďaka Bocelliho celosvetovej popularite určite aj jedným z najočakávanejších titulov.

Andrea Bocelli je konečne naspäť s novým albumom „Cinema“, ktorý vydáva tradične pod hlavičkou Universal Music!

https://www.andreabocelli.com
https://www.facebook.com/andreabocelli

ANDREA BOCELLI_Cover_Cinema_300CMYK_web

Zdroj: Universal Music s.r.o.