AMO & BAND majú Zlaté časy a poriadne rušnú jeseň!

Po vydarenom letnom hite Swing prichádza AMO & Band s novým singlom Zlaté časy. Len pár dní po jeho premiére vyráža na celoslovenské jesenné turné AMO & Band SPACE Tour 2012.

Tohtoročný letný hit v podobe duetu Swing, rapperov AMO so Celeste Buckingham, ešte stále rotuje v slovenských rádiách. Napriek tomu dvojica Opak a Moe prináša v týchto dňoch do éteru ďalší singel. Najnovší kandidát na hit, ktorý má ambíciu pripojiť sa k úspešným Swing či Spolu, dostal názov Zlaté časy. „Singel vznikol v spolupráci s našou kapelou, produkoval ho Opak a Marcel Vén,“ rozpráva jeden z osadenstva AMO, Moe. „Ide o skladbu, ktorá poukazuje na príjemné spomienky z minulosti, keď sa človek pozastaví a s úsmevom si spomenie na určité zážitky,“ dodáva. Nový singel si môžu fanúšikovia AMO vypočuť exkluzívne na vlnách FUN Rádia už 5. novembra.

Ešte v ten istý týždeň dvojica vyráža na celoslovenské turné, počas ktorého skladbu predstaví naživo v sprievode kapely. „Jesenná šnúra sa začína 9. novembra v Bratislave a končí sa o mesiac, 8. decembra v Trenčíne,“ prezradil o najbližších koncertoch Moe. Počas mesačného turné hudobníci vystúpia pred fanúšikmi dovedna v desiatich mestách. Návštevníci úvodného bratislavského koncertu sa môžu tešiť na špeciálnych hostí, speváka menom Superior a DJa Simple Sample. Kapela dokonca potvrdila špeciálneho hosťa, Laskyho zo skupiny Para. Bez hostí sa nezaobídu ani koncerty v ostatných mestách. „Napríklad v Trenčíne nám ako hosť zahrá svoj set DJ Mess a DJ Young Jay (Ghetto Youths Sound), v Čadci legendárny a neodmysliteľný Selecta Holliday a DJ Jahman (One Blood Sound),“ vysvetľuje Opak. Záštitu nad turné prevzal generálny partner, Slovenská Sporiteľňa so svojím Space účtom pre mladých. Vďaka tomu sa môžu návštevníci koncertov tešiť na viacero prekvapení, ktoré kapela  prezradí už čoskoro.

Obe novinky z dielne AMO, singel i turné, sú – ako hovorí dlhoročná umelecká dvojica – predzvesťou ich najnovšieho pripravovaného albumu. Opak a Moe fanúšikom odkazujú, že aj na novej doske ostávajú verní hiphopu s príchuťou reggae a dancehallu. Platňa bude podľa Opakových slov novátorská tiež v tom, že na nej bude kapela spolupracovať ešte viac.  „Radi by sme ho vydali budúci rok zhruba o takomto čase. Ak to bude neskôr, nevadí,  neponáhľame sa. Tak či tak, budeme postupne zverejňovať nové single,“ prezrádza napokon  Opak najbližšie plány AMO.

Termíny a miesta AMO & Band SPACE Tour 2012:
09.11. Bratislava – Ateliér Babylon
10.11. Nitra – Nová Pekáreň
16.11. Nové Zámky – CCX
17.11. Čadca – Zion Club
23.11. Žilina – Smerr pub
24.11. Prešov – Pixel
30.11. Poprad – Rock Fabric
01.12. Košice – Collosseum
07.12. Prievidza – Element
08.12. Trenčín – Piano Klub

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Anna Gekrepten