Alex Clare se vrátí do Prahy s akustickou show!

Alex Clare se letos na podzim vrátí do Prahy. Britský hudebník usazený v Jeruzalémě chystá akustické album, s nímž 25. listopadu 2018 zavítá do komorního prostoru pražského NoDu. Deska s názvem Three Days At Greenmount bude obsahovat výběr Clareových nejoblíbenějších skladeb z předešlých třech alb, které s kapelou nahrál analogově. Vstupenky (490 Kč) budou v prodeji od 4. června na webech fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro.

Three Days At Greenmount je prvním akustickým albem, které Clare vydává. „Chtěl jsem vytvořit analogovou desku za použití tradičního vybavení jako je magnetofonový pásek jako protiklad k počítačovým programům,“ vysvětluje. Album vznikalo po tři dny ve studiích Greenmount v anglickém Leedsu. Z předchozích třech alb vybral Clare své oblíbené skladby, které pak s baskytaristou Christopherem Hargreavesem a bubeníkem Chrisem Prendergastem akusticky zpracoval.

Mezi nimi nechybí hit Too Close, píseň Love Can Heal, která „skutečně zachycuje emoční vypětí“ nebo Caroline popisující „záchvat neobvyklé lásky v osmnácti letech“. Nahrávku doplňuje i cover skladby Hope She’ll Be Happier od Billa Witherse. „Poprvé jsem tu píseň slyšel, když mi bylo pět,“ vzpomíná zpěvák. „Od té doby ji mám v podvědomí. Je to jedna z prvních melodií, které jsem se naučil zpívat. Text je velmi hluboký, srdcervoucí a krásný zároveň. O tom přesně má píseň být. Bill je jedním z mých hrdinů,“ doplňuje.

Clare debutoval v roce 2011 albem The Lateness Of The Hour, na kterém spolupracoval s Major Lazer a Diplem. Z něj pochází platinový hit Too Close, který hudebníkovi vynesl nominaci na Brit Award. Následovalo globální turné, druhé album Three Hearts (2014) a třetí Tail Of Lions z loňského roku. Po jeho vydání vlivný hudební web The Line of Best Fit označil Clarea za „jednoho z nejvýraznějších britských zpěváků“.

Akustické album Three Days At Greenmount vychází 14. září.

Připravujeme:

Michael Malarkey (US) with Gareth Dunlop (IE) 6. 4. 18 Fléda, Brno
Ben Howard (UK) with The Dead Tongues (US) 9. 6. 18 Velký sál Lucerna, Praha // vyprodáno
Fleet Foxes (US) 2. 7. 18 Lucerna Music Bar, Praha
Julien Baker (US) with Becca Mancari (US) 14. 9. 18 NoD, Praha
Xavier Rudd (AU) with Newton Faulkner (UK) 1. 10. 18 Palác Akropolis, Praha
[loveit] sound: Night Lovell (CA) 9. 10. 18 Roxy, Praha
The Black Queen (US) 25. 10. 18 Chapeau Rouge, Praha
Stu Larsen (AU) & Natsuki Kurai (JP) 29. 10. 18 Vila Štvanice, Praha
Frank Turner & The Sleeping Souls (UK) 18. 11. 18 Roxy, Praha
Alex Clare (UK): Acoustic Tour 25. 11. 18 NoD, Praha // nově oznámeno
Parcels (AU) 7. 12. 18 Rock Café, Praha
Zdroj: TS