ALBUM RELEASE TOUR 2024 Lukáš Oravec Orchestra (CZ/SK/USA/HU)

Lukáš Oravec Orchestra na svojom turné predstaví autorskú hudbu z najnovšieho albumu „Big City Moods“. Priaznivci big bandovej hudby budú mať možnosť orchester zažiť naživo na festivaloch: 

20/4 Jazzinec Trutnov
28/4 United Europe Jazz Festival Banská Bystrica
28/4 Festival Schemnitiensis Banská Štiavnica
8/6 Gemer Jazz Festival Rožňava
21/6 Festival Slavnosti Synkop Brno

„Big City Moods je zatiaľ najlepším bigbandovým albumom Lukáša Oravca“
Juraj Kalász, Hudobný Život 2024

„Big City Moods je opět reprezentativní ukázkou moderního velkokapelového jazzu. Vydařených nahrávek není nikdy dost!“
Jan Hocek, Jazzport 2024

„Lukáš Oravec pre túto nahrávku zostavil fantastický big band, ktorý pozostáva z dobrodružných a pestrofarebných kompozícií, temperamentných sól a množstva skvelých improvizácií a interakcií medzi hudobníkmi. Neustále ma udivuje vysoká umelecká úroveň týchto mladých kapiel, ktoré neustále posúvajú hranice idiomu a prichádzajú s novou osviežujúcou hudbou. Bravo Lukáš a kapela!“
Bob Mintzer, držiteľ 4 Grammy a 39 nominácií

Lukáš Oravec Orchestra – medzinárodné zloženie, obľuba u poslucháčov a hudobnými publicistami potvrdená svetová úroveň. To je Lukáš Oravec Orchestra, big band slovenského trumpetistu a skladateľa Lukáša Oravca, ktorý získal hneď za svoj debutový album Light of Blue prestížnu cenu Radio_Head Award za najlepšiu jazzovú platňu roka. Lukáš Oravec si už pred založením vlastného big bandu vybudoval silné meno nielen na česko-slovenskej, ale aj európskej scéne. Zaujal vlastným kvintetom, do ktorého si pozýval špeciálnych hostí svetového renomé, okrem iného klaviristu Aarona Goldberga a Dannyho Grisetta alebo saxofonistu Boba Mintzera a Waynea Escofferyho. Kapela Lukáš Oravec Orchestra vznikla v roku 2018. „Myšlienku založiť vlastný orchester som niekde v podvedomí nosil dlho, ale nikdy predtým nenastala taká situácia, že by som mal okolo seba dostatok hráčov na úrovni, ktorá by ma uspokojovala. Avšak jedného dňa som si v Brne uvedomil, že vďaka Janáčkovej akadémii múzických umení už takých muzikantov okolo seba mám,“ obzerá sa kapelník za vznikom kapely. Výsledok Oravcovho prezrenia? Moderný európsky big band, o ktorého tvorbe sa napríklad publicista Ján Hocek vyjadril ako o „hudbe plnej farieb a energie, hutných i kvetnatých sadzieb, vynaliezavo frázovaných, premenlivej dynamiky, výraziva i hustoty matérie a mnohokrát strhujúcich sól, a to aj v baladách. V štrnásťčlennom zoskupení účinkujú poprední hudobníci z Česka, Slovenska, Nemecka, Maďarska a USA. 

Spotify: https://sptfy.com/
Youtube: https://www.youtube.Lukas Oravec
Instagram: https://www.
www: https://bigband.sk/ 
Facebook: https://www.

TS