Aktobatická show ARGOLLA 5. ELEMENT prichádza na Slovensko!

Akrobatická show ARGOLLA 5. ELEMENT prichádza po úspechu vo svete po prvýkrát aj na Slovensko! Predstavenie malo premiéru na Svetovom Festivale Cirkusových Umení v juhokórejskom Kwangyangu, kde ho v priebehu 2 týždňov videlo viac ako 60 000 nadšených divákov.

Príbeh o hľadaní tajomného piateho elementu je plný dych vyrážajúcich akrobatických aktov, pôsobivých tanečných čísiel, skvelých hereckých a speváckych výkonov na jedinečnej scéne, v originálnych kostýmoch, v harmonickom prepojení so živou hudbou, s využitím multimédií. V Argolle je škála náročných akrobatických prvkov skutočne pestrá – silová akrobacia, vzdušní akrobati na hodvábe, letiaca akrobatka na visiacom kruhu v obrovských výškach, nechýba tanec s ohňom, akrobacia s kockou, v obruči, či vo vodnom bazéne.

Vyzerať prirodzene, aby nebolo cítiť strach z náročných pohybov a skĺbiť to s ľahkosťou, aby sa na diváka nepreniesla obava, je takpovediac umenie. „Akrobati sú neistení, vo výške vyše desiatich metrov sa neraz držia len za jednu ruku, ktorá sa v okamihu stáva ich jediným istením. Napriek rokom tréningu a dôkladným prípravám na každé predstavenie, istá miera rizika sa vylúčiť nedá“, hovorí režisérka Silvia Poláčková. Akrobatky na visiacich hodváboch, či kruhu balansujú jednoznačne na hrane. „Stalo sa, aj vo veľkých cirkusových projektoch, že počas skúšok zomreli ľudia“, uvádza Matúš Ritomský, jeden zo zakladateľov Argolly.  Podľa vyjadrení performerov, mať rešpekt je dôležité, a keď ho človek stratí, riziko, že sa mu niečo môže stať, sa zvyšuje.

Predstavenie tvorí tím 30 umelcov, ktorí v hodinu a pol trvajúcom predstavení Argolla prinášajú novú dimenziu moderného cirkusového umenia a performing arts. Príbeh o hľadaní tajomného piateho elementu je viacrozmerným umeleckým dielom. Dych vyrážajúce akrobatické akty, pôsobivé tanečné čísla, herecké a spevácke výkony, multimédia, jedinečná scéna, originálne kostýmy, to všetko prepojené so živou hudbou multiinštrumentalistu Maoka (jeho hudobnú produkciu ste mohli počuť napríklad vo filme Bathory).

Špičkoví akrobati prenesú vzrušenie z výšok priamo na diváka aj v predstavení ARGOLLA 5. ELEMENT už 18. – 19. januára 2013 do NTC Aegon Arény v Bratislave.

Vstupenky sú k dispozícii na  www.ticketportal.sk alebo www.predpredaj.sk.

Zdroj: Argola Production