Ako dosiahnuť finančnú samostatnosť kultúrnej organizácie?

Divadelný ústav v Bratislave a Asociácia Divadelná Nitra organizujú vzdelávací seminár: „Ako dosiahnuť finančnú samostatnosť kultúrnej organizácie?“ (Divadlo Live a udržateľnosť kultúrnych organizácií: Výhľad do budúcnosti).

Seminár povedie riaditeľ Divadla Live Jim Beirne (Veľká Británia) a uskutoční sa v utorok 3. júna 2014 od 10.00 do 14.00 hod. v Štúdiu 12 na Jakubovom námestí 12 v Bratislave. 

Ako zabezpečiť financovanie vlastnej inštitúcie a naďalej napĺňať očakávania divákov a návštevníkov? Je odpoveďou podnikanie v kreatívnom priemysle? O tom, ako sa s radikálnym poklesom štátnej podpory vyrovnalo Divadlo Live v Newcastli, bude hovoriť jeho dlhoročný výkonný riaditeľ a odvážny podnikateľ Jim Beirne.

Seminár je určený riaditeľom kultúrnych organizácií, manažérom ich ekonomických a marketingových oddelení, ale aj študentom divadelného a kultúrneho manažmentu.

Divadlo Live sa už 40 rokov venuje novej dráme na lokálnej, národnej i medzinárodnej úrovni. Pod vedením Jima Beirna sa stalo aj lídrom vo vývoji nových stratégií na zvýšenie príjmov a charitatívnych príspevkov. Medzi jeho kreatívne podniky patrí oceňovaná reštaurácia The Broad Chare, on-line kurz písania divadelných hier www.beaplaywright.com alebo kreatívny inkubátor a hub Schoolhouse.

Viac informácií a prihlášky: www.theatre.sk / www.studio12.sk

Prihlaska na seminar – Jim Beirne

Pozvanka na seminar - Jim Beirne

Zdroj: Divadelný ústav / Theatre Institute