Adrián Ševc vzdáva poctu umelcom

Čerešne v Októbri? Adriánovi Ševcovi vychádza 20.10.2021 klip k piesni Čerešne tribute. Od začiatku tento projekt bol koncipovaný ako pocta Hane Hegerovej. „keďže veľké projekty nevznikajú za týždeň ani naše čerešne neboli výnimkou. Pôvodne sa tento projekt začal ako pocta Hane Hegerovej, no počas prípravy nás opustil aj maestro Lasica a preto sme poctu rozšírili na všetkých pôvodných autorov“ hovorí Adrián.

Za hudbu pôvodnej piesne bol zodpovedný Jaro Filip, text Maestro Lasica a bravúrne ju naspievala pôvodne Zuzana Kronerova no v jednej časti „ktosi je za dverami“ ju počula Hana – požiadala oboch autorov o povolenie a samozrejme že obaja súhlasili. Potom čo bola použitá vo filme Pelíšky sa stala veľmi známou. „osobne to bola pre mňa veľká zodpovednosť. Do dnešnej doby túto pieseň spievali zatiaľ len ženy a preto to bolo pre mňa o to náročnejšie.

Zistil som však, že pokiaľ to dokážem upraviť ako textovo tak hudobne, bude mi to sedieť. Výsledok je možné vidieť v klipe, ktorý vychádza 20.10. A to presne pri príležitosti nedožitých 90tych narodenín Hany Hegerovej.“ dodal Adrián. Skladba sa spoločne s klipom upravovala skoro 9 mesiacov a zachytáva paralelu prírody a ľudského života.“ príroda je od nepamäti našou veľkou inšpiráciou a taktiež to môžeme prirovnať ku kolobehu života cloveka.

V piasne Čerešne od Adriána nájdete všetko.“ vysvetľuje režisér projektu Martin Gusto Šupák.

Zdroj: TS