Adama Ďuricu očarila víla z Ladiec.

Talentovaný spevák z Hlohovca prichádza s novým videoklipom k aktuálnemu singlu Víla. Okrem Adama a šarmantnej víly, v podaní študentky odevného a textilného dizajnu Olinky Ježovej, si v klipe zahral aj bubeník púchovskej indie skupiny GoodBye Lenin, Marcel Šimár.

Videoklip, ktorého hlavnou témou je láska a sklamanie, režíroval dokumentarista Miro Remo spolu s Jurajom Ištvánikom. Obaja pochádzajú z Ladiec a spolupracovali spolu aj na filme Arsy Versy, ktorý patrí k najúspešnejším slovenským filmom, čo sa počtu ocenení týka. Doposiaľ ich získal 36.

„V rodnej obci sa točí najlepšie. Ladce sú kapacita. Nepoznám nič krajšie ako sa vracať späť do svojho detstva, ku všetkým tým deťom, z ktorých sú dnes dospelí. Verím, že raz v Ladcoch vznikne naozaj niečo veľké. Verím, že sa ľudia prestanú báť hovoriť pravdu na kameru a zahodia všetky predsudky. Potom tu natočíme veľký film.“ Neskrýval nadšenie z nakrúcania a plánov do budúcnosti režisér Miro Remo.

Režisér si svojimi skúsenosťami Adama rýchlo získal a ten mu na pľaci i mimo neho plne dôveroval. Nebránil sa ani opakovaným pádom do snehu, či skoro 30 minútovému točeniu sa na detskom kolotoči.

„V Ladcoch som bol prvýkrát. Miro je človek, ktorý vie, čo chce. Je to profík. Tak ako on aj štáb bol výborne pripravený na každú situáciu. Rovnako aj ľudia, ktorí robili komparz v krčme u Saba, boli skvelí. Nakoniec sme si aj zaspievali. Zahral som im pár pesničiek len tak akusticky. Myslím, že ak by bol režisérom aj ďalšieho klipu Miro Remo, tak je veľká pravdepodobnosť, že by sme ho natočili opäť v Ladcoch,“ zamyslel sa Adam.

Niektoré scény videoklipu sa okrem Ladiec nakrúcali aj na zasneženom Zliechove a v topoľovej aleji v Budmericiach.

„Na Zliechove bolo vyše pol metra snehu, čo ma dosť prekvapilo. Scény, ktoré sa tam točili boli náročné, ale zároveň aj veľmi zábavné,“ prezradil Adam. „Najťažšia bola cesta autom zo Zliechova, kedy sme sa s Adamom museli tváriť strašne smutne. Trvalo to nekonečne dlho,“ dodala s úsmevom hlavná predstaviteľka víly, Olinka Ježová.

Adam Ďurica má na svojom konte dva radové albumy Cukor a soľDávno zomrel Rock ‘n’ Roll. Najbližšie ho fanúšikovia budú môcť vidieť 26.4. v Galante na koncerte venovanom pamiatke Karola Duchoňa.

Zdroj: Marek Kučera