Adam Pavlovčin alias ADONXS vydal nový letný hit NO COMMON MEASURE s videoklipom svetového formátu

Česko Slovenská Superstar Adam Pavlovčin alias ADONXS (čítaj Adonys) prichádza s novým letným hitom a videoklipom svetového formátu No Common Measure. Minulý rok vydal úspešný debutový album Age of Adonxs, z ktorého sa single Game a Moving On držali niekoľko týždňov na popredných miestach hudobných rebríčkov slovenského a českého rádiového éteru. Práve dnes, v deň vyjdenia jeho singlovej novinky, vychádza jeho debut aj vo vinylovom formáte.

Ako spevák vlastnými slovami opisuje, skladba je poctou všetkým jedinečným a talentovaným performerom, ktorí definovali jeho umeleckú cestu a ktorí pri ňom stáli od začiatku jeho hudobnej kariéry.

It is all about usVšetko je to o nás“, spieva Adam v chytľavom refréne, čo myslí naozaj doslovne a odkazuje tak na jedinečnosť jeho komunity a blízkeho okolia, ktoré ho inšpiruje aj pri jeho tvorbe. „Názov No Common Measure nevznikol náhodou. V terminológii poézie by sme slovami common measure poukázali na striedavý rým. Druhým, teda preneseným významom tohto výrazu je niečo alebo niekto, na koho sa dá použiť bežné meradlo,“ vysvetľuje spevák názov skladby. Sám ADONXS síce vo svojich skladbách striedavý rým aplikuje pomerne často, ale v životnom nastavení a štýle sa mu rozhodne vymyká. Rovnako ako reálne postavy, ktoré nám spevák predstavuje vo svojom dynamickom videoklipe. Sú to predovšetkým vynikajúci tvorcovia a kreatívci, ktorí sprevádzajú ADONXSA na jeho umeleckej a osobnej dráhe.

Videoklip No Common Measure bol natočený v pražskom hotely Andaz a Tretter’s bar v Obecnom dome, pod záštitou režiséra Ruyho Okamury, ktorý má za sebou spolupráce s umelcami ako Mikolas Josef, Ewa Farna či Teya & Salena z Eurovízie. Pod produkciou Closer na klipe opäť pracoval viac ako 30 členný tím ľudí, čo sa na výsledku podpísalo naozaj pozitívne.

Skladba spoločne s videoklipom vychádza v piatok 28.7. na všetkých streamovacích platformách https://ADONXS.lnk.to/NoCommonMeasure

ADONXS (adonys) aka Adam Pavlovčin (28) je slovenský spevák, skladateľ, model a tanečník. Vyštudoval British and Irish Modern Music Institute v Londýne, kde tiež pôsobil. V roku 2021 sa vrátil do Prahy a stal sa víťazom Česko Slovenskej SuperStar. Za rok 2022 obdržal ocenenia Objav roku a Spevák roku v Hudobných cenách Evropy 2. V rovnakom roku vydal svoj debutový album Age Of Adonxs, z ktorého sa skladby Game a Moving On dostali na popredné priečky hudobných rebríčkov na Slovensku a v Čechách. Jeho prirodzený hlboký hlas je jednou z jeho unikátnych vlastností, ktorá pri počúvaní jeho hudby vyniká. Môžete od neho očakávať aj silné javiskové vystupovanie, žánrovo ohybný výkon, avantgardný popový slovník, vokály plné nadšenia a emotívne balady.  ADONXS vyrastal na skupinách Queen, Depeche Mode, počúval Eltona Johna, Seala, Princa a ako niektoré svoje hudobné  inšpirácie uvádza aj AURORU, Josefa Salvatu, Sufjana Stevensa, London Grammar, Lorde, Dua Lipu alebo Florence + the Machine. Pozornosť si získal okrem iného aj  svojím módnym štýlom, ktorý médiá často označujú za výstredný. V jednom z rozhovorov definoval ADONXS svo štýl ako vplyv londýnskej queer pop kultury. Mnohí kritici a hudobní dramaturgovia ho vnímajú ako novú krv svetovej úrovne, speváka a performera, ktorý ponúka výnimočný hudobný prejav, world class videoklipy a neopakovateľnú live show. Zhodujú sa v tom, že na slovenskej a českej pop scéne Adam Pavlovčin alias Adonxs nemá konkurenciu.

Artist credit: ADONXS
IG: @ageofadonxs
Foto kredit Tomas Thurzo, IG: @tomasthurzo