Adam Ďurica získal Platinovú platňu a nečakane zaspieval na Vianočných trhoch.

Rok 2015 si Adam Ďurica bude navždy pamätať. V tomto roku vydal svoj očakávaný tretí radový album Mandolína, za ktorý mu vydavateľstvo Universal Music krátko po vydaní odovzdalo hneď Zlatú platňu a pred pár dňami dokonca platňu Platinovú.

Adam získal množstvo ocenení a taktiež absolvoval úspešné turné, ktorého všetky koncerty sa vypredali ešte pred jeho začatím. Pre veľký záujem pridal na budúci rok ďalšie vystúpenia aj s dvomi špeciálnymi koncertami.  

_DSC5556

Tento rok je v Adamovej kariére rokom najúspešnejším. Svedčí o tom aj Platinová platňa, ktorú získal za predaj albumu Mandolína.

„Priznám sa, že zisk Zlatej platne ma veľmi potešil a už som ani nemyslel, že by som sa mohol s predajom Mandolíny dostať na Platinovú platňu. Ale o to viac ma to teší. Pre mňa to veľa znamená, pretože predaj albumov a vypredané turné je potvrdením môjho úspechu v roku 2015. Moji fanúšikovia to so mnou myslia vážne a ja ich nesklamem a už teraz pre nich pripravujem nové špeciálne koncerty v roku 2016,“ teší sa Adam.

Platinovú platňu odovzdal Adamovi šéf hudobného vydavateľstva Universal Music Slovensko, Peter Riava. Stalo sa tak trochu netradične, na Vianočných trhoch v Bratislave.

„Spolu s vydavateľstvom Universal Music sme chceli vytvoriť príjemnú, uvoľnenú atmosféru a veľmi sa mi páčil nápad pozvať novinárov a kamošov na vianočný punč. Priznám sa, že nemám moc rád naškrobené akcie a preto som zvolil túto uvoľnenejšiu verziu. A keďže novinári merali za mnou cestu aj napriek nepriaznivému počasiu, tak som si povedal, že pridám malý bonus a zahral som im na Vianočných trhoch svoj nový singel Tak to vidím ja len tak bez kapely, bez ozvučenia,“ prezradil Adam.

_DSC5556

Nový singel zaznie aj na Adamovom budúcoročnom turné. Mandolína Tour 2016 vyvrcholí dvomi špeciálnymi koncertami, ktoré budú mať väčšiu svetelnú a pódiovú šou. Jeden sa uskutoční v Spoločenskom pavilóne v Košiciach (5.4.) a druhý v Bratislave v Istropolise (7.4.). Vstupenky na turné sú v predaji na stránke predpredaj.sk.

Facebook Adama Ďuricu: https://www.facebook.com/adam.durica.1
Vstupenky na Mandolína TOUR 2016: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3813/adam-durica-mandolina-tour-2016

Adam Ďurica – Mandolína Tour 2026
9.2. 2016 Levice – MSKS Kino Junior
10.2 2016 Lučenec – Kino Apollo
11.2. 2016 Senica – Dom kultúry
12.2. 2016 Komárno – Dom Matice
15.2. 2016 Praha – Lucerna Music Bar
5.4. 2016 Košice – Spoločenský Pavilón – MANDOLÍNA ŠPECIÁL
7.4. 2016 Bratislava – Istropolis – MANDOLÍNA ŠPECIÁL

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Martin Ferenčík