Adam Ďurica vydal dlho očakávaný album 30, ktorý je pre mnohých prekvapením.

Adam Ďurica minulý rok prekročil hranicu magickej tridsiatky a pozitívne zmeny v jeho súkromí je počuť aj v jeho hudbe, v ktorej stavil na spoluprácu so špičkovými umelcami. Tridsiatka je,  zdá sa, v Adamovom živote prelomová. Práve preto sa rozhodol takto symbolicky pomenovať nie len svoj očakávaný album, ale aj titulnú pieseň 30, v ktorej sa z týchto zmien vyspieval.

Adam Ďurica minulý rok prekročil hranicu magickej tridsiatky a veľa sa toho zmenilo aj v jeho súkromí. Zmenil bydlisko, oženil a v hudbe stavil na spoluprácu so špičkovými muzikantmi. Preto iste nikoho neprekvapí, že tieto zmeny je počuť aj v jeho hudobnej tvorbe. Tridsiatka je,  zdá sa, v Adamovom živote prelomová. Práve preto sa rozhodol takto symbolicky pomenovať nie len svoj očakávaný album, ale aj titulnú pieseň 30, v ktorej sa z týchto zmien vyspieval.

Prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu bol singel Jazero, ktorý Adam predstavil aj s videoklipom. Zmena štýlu tu bola zrejmá už na prvé počutie. Ďalšou „lastovičkou“, ktorá definitívne potvrdila nový zvuk, bol nedávny singel Holubička, ktorý za prvý mesiac takmer pokoril hranicu 500 tisíc vzhliadnutí. Text napísala Sima Martausová. Táto nádherná skladba bude titulnou piesňou vianočnej rozprávky, ktorú už tieto Vianoce odvysiela RTVS. Z Holubičky sa dokonca stane duet, v ktorom bude Adamov a Simin spev doprevádzať Symfonický orchester Slovenského rozhlasu.

Okrem hlavného producenta Mateja Turcera sa na albume producentsky výrazným spôsobom podieľal aj Adam, ktorý je aj výhradným autorom hudby. Nájdete na ňom 12 skladieb, na ktorých spolupracoval s renomovanými hudobníkmi, z ktorých nemožno nespomenúť: Mariana Čekovského, Marcela Buntaja, Dana Šoltysa, Jerguša Oravca alebo tiež skladby z českého SONO štúdia. Na albume sa objaví aj duet s českou speváčkou Debbi, či množstvo ďalších. Okrem Vlada Krausza, ktorý pre Adama napísal väčšinu textov sa na albume textársky podieľala aj už spomínaná Sima Martausová, Rasťo Kopina a v piesni Skúšaj aj nováčik BuranoWski. Text piesne 30 si zase Adam napísal sám. Veľkým prínosom je aj textársky príspevok Stanislava Štepku, riaditeľa a umeleckého šéfa Radošinského naivného divadla, v skladbe Dávno si preč.

„Album 30 zachytáva jedno úžasné obdobie, v ktorom sa stretli talentovaní ľudia, textári, umelci a všetky kreatívne duše, ktoré sa mi páčia, na jednom mieste. Každý jeden z týchto ľudí ma ovplyvnil a každý z nich dal farbu môjmu novému albumu. Preto je pestrý, preto má nový zvuk a preto je na ňom 12 rozmanitých textov, ktoré som mal tú česť zhudobniť. Spoluprácu s týmito ľuďmi som si vyslovene užil a už sa teším na reakcie fanúšikov!“ vyslovil svoje nadšenie Adam Ďurica.

Momentálne sa už hudobník naplno sústredí na novembrové koncerty Veselo a spolu, ktoré pripravujú s kapelou Peter Bič Project  a nováčikom BuranoWskim. Všetci sa už na túto spoluprácu veľmi tešia, pretože okrem známych hitov, z ktorých mnohé dostanú novú podobu, sa diváci môžu tešiť aj na večer plný zábavy. Koncerty sú naplánované na 27.11. v bratislavskom Ateliéri Babylona 28.11. v Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk

Koncerty Veselo a spolu:
27.11.2018 – Bratislava, Ateliér Babylon – 19:00KÚPIŤ VSTUPENKY
28.11.2018 – Košice, Spoločenský pavilón – 19:00 KÚPIŤ VSTUPENKY

Web: https://www.adamdurica.com/
Facebook: https://www.facebook.com/adam.durica.1
Instagram: https://www.instagram.com/adamdurica/

Zdroj: UM