Adam Ďurica precestoval kvôli klipu celé Slovensko.

Radosť, pozitívna energia a láska. To sú tri hlavné ingrediencie nového videoklipu Adama Ďuricu, ktorý sa spevák rozhodol natočiť v troch slovenských mestách. Na každom kroku mu robila spoločnosť aj jeho obľúbená mandolína.

Autor, momentálne najhranejšej slovenskej pesničky, sa vybral podobne ako pri hite Neľutujem na východ Slovenska. Konkrétne do Košíc, kde začal nakrúcanie klipu k svojej novej skladbe Mandolína. Odtiaľ sa s filmovým štábom presunul do Banskej Bystrice a následne svoju púť po Slovensku zavŕšil v Bratislave.

„Milujem Slovensko a tieto mestá obzvlášť. Dovolím si povedať, že ich aj dobre poznám. V každom som odohral viacero koncertov a žijú v nich aj moji dobrí kamaráti. Okrem toho, každé z miest má svoju typickú atmosféru, ľudí a miesta, na ktoré sa rád vraciam,“ prezradil Adam Ďurica.

Režisérom videoklipu je úspešný dokumentarista Miro Remo, s ktorým Adam spolupracoval už aj v minulosti pri klipe Víla.

Adam Durica

„Keďže pri Víle sme sa s Mirom ešte len spoznávali, tentokrát sme už vedeli, čo môžeme jeden od druhého čakať. S jeho prínosom pre klip som veľmi spokojný,“ pochválil režiséra Adam.

Vo videoklipe okrem mandolíny účinkuje aj krásna mladá žena s nákazlivým úsmevom, ktorá ešte hodinu pred nakrúcaním nevedela, že sa stane hlavnou postavou v Adamovom novom klipe.

„Bola to veľká náhoda i šťastie zároveň. Prišli sme do Košíc, navštívili gymnázium Milana Rastislava Štefánika a v miestnej telocvični vybrali dievča. Sedeli na lavičke a všetky sa usmievali. Bolo kruté vybrať len jedno z nich, ale taký je život herecký, aj keď neherečky,“ zamyslel sa režisér klipu.

„Dievča v klipe si zaslúži veľké ďakujem a rešpekt. Našli sme ju vďaka nášmu dobrému kamarátovi Jožkovi Bojčíkovi, ktorý nám tento rýchly casting pomohol zorganizovať. Veľká vďaka patrí taktiež aj študentom a pedagógom zo školy Fantázia v Banskej Bystrici a všetkým okoloidúcim, ktorí sa pripojili do nášho pochodu mestom a spievali spolu so mnou,“ poďakoval sa Adam.

Najnáročnejšou scénou v klipe je pasáž, v ktorej asi 80 ľudí vytvorí veľké srdce a pod balkónom spoločne s Adamom spieva refrén Mandolíny – Iba jeden život s tebou mi nestačí.

„Zohnať taký počet ľudí a zároveň im v krátkom časovom úseku vysvetliť, čo od nich potrebuješ, nebolo vôbec jednoduché. A práve preto sme túto scénu točili v Košiciach, lebo sme vedeli, že tam sa nám to podarí. A aj sa podarilo. Bolo to šialenstvo, z ktorého sa doteraz teším,“ doplnil Adam.

V priebehu nakrúcania nastalo viacero úsmevných situácii. Jedna z nich sa však navždy vryje do Adamovej pamäte. Počas toho ako pod Michalskou bránou spieval svoj part, podišla k nemu japonská turistka, niekoľkokrát si ho odfotila a pri odchode mu pod nohy hodila 20,- Eur. Ľahko zarobené peniaze nakoniec Adam daroval neďaleko sediacemu bezdomovcovi.

https://www.facebook.com/adam.durica.1

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Denisa Buranová