Adam Ďurica nahral pieseň pre svoju milovanú mamu.

Adam Ďurica je známy tým, že svoje pocity k najbližším ľuďom neskrýva a vyjadruje ich okrem iného aj prostredníctvom piesní. Nejednou skladbou potešil v minulosti svoju priateľku Kristínu, ktorá je jeho dlhoročnou múzou a pre ktorú napísal aj song Neľutujem. Tentokrát Adam prichádza so skladbou Tvoj syn z albumu Spolu a od prvého tónu až po posledné slovo je pieseň celá venovaná jeho mame.

Asi pre väčšinu ľudí je matka tou najbližšou osobou. Ženou, ktorú nosíme stále v srdci, nech sme kdekoľvek. Človekom, ktorý nás vždy vypočuje, pohladí i poradí a v prípade potreby, nám podá i pomocnú ruku. Takýto krásny vzťah a takéto silné puto so svojou mamou má i spevák Adam Ďurica.

 „Mama pre mňa znamená všetko. Asi tak ako pre každého, kto mal šťastné detstvo a dostával vždy veľa lásky. S mojou mamou sme prepojení aj cez umenie, keďže je maliarka. Vieme sa porozprávať o umeleckých veciach a máme pochopenie jeden pre druhého, pretože sme predsa len umelci a nie každý nás vie pochopiť,“ zasmial sa Adam.

Autorom hudby piesne Tvoj syn je Adam. Text napísal textár Vlado Krausz, ktorý s Adamom spolupracuje už niekoľko rokov. Lyric video je zostavené z Adamových súkromných fotografií, ktoré sú v klipe zoradené chronologicky od prvých krokov až po súčasnosť. Uvidíte na nich Adama v škole, Adama s bratom Michalom na výlete, Adama na korčuliach i na stužkovej a samozrejme Adama v maminom náručí.

 „Tieto fotografie zachytávajú môj život, moje detstvo, postupné dospievanie až po, dá sa povedať, súčasnosť. Ja sa k fotkám často nevraciam, ale keď som vyberal fotografie pre video, takmer celý deň som si prechádzal rodinné albumy, ktoré som celé roky nevidel a zrazu sa začali objavovať spomienky, krásne spomienky. Fotografie majú veľkú silu a som veľmi rád, že ich mám,“ teší sa Adam.

Reakcia Adamovej mamy, keď pieseň prvýkrát počula, bola plná dojatia. Od šťastia sa neubránila ani slzám. Pieseň sa stala súčasťou každého koncertu Spolu Tour. Vždy, keď išiel Adam skladbu odohrať, venoval ju mame, ktorá na dvoch koncertoch turné aj priamo bola. To si hneď všimli Adamovi fanúšikovia a na jeho sociálnu sieť napísali: „Bolo krásne ako si spieval pieseň a tvoja mama bola na teba taká hrdá.“

 „Tento moment bol na Spolu Tour pre mňa asi najsilnejší. Vždy, keď pieseň spievam, myslím na mamu. Je to pre mňa silná skladba a poviem úprimne, že na tých koncertoch, kde bola aj mama, sa mi táto pieseň spievala dosť ťažko. Vždy som bol plný emócii, dojatia a vďačnosti. Keď som však dospieval záverečný vokál mama-mama, vždy som ju našiel v hľadisku a myslím, že bola šťastná a pyšná, tak ako aj ja,“ prezradil Adam.

Pieseň Tvoj syn Adam zaradí aj do repertoáru najbližších koncertov. Prichádza letná koncertná sezóna, na ktorú je Adam aj vďaka úspešnému turné Spolu Tour, s kapelou vynikajúco pripravený.

facebook Adama Ďuricu: https://www.facebook.com/adam.durica.1

Adam Ďurica – Tvoj syn
(hudba: Adam Ďurica   text: Vlado Krausz)

dala si mi život
dala si mi lásku
kvôli mne si mala už nejednu vrásku
dala si mi telo
dala si mi srdce
a vždy ťa trápi, keď divoko tlčie
stále som to ja, stále som tvoj syn
a som vďačný, že práve ja som ním
bojíš sa o mňa, keď vytušíš
že som opäť v jedovatom ovzduší
aj keď som už dávno dospelý
vždy ma vidíš v mojej detskej posteli
mám svoj život, mám už iný svet
a žiadny čas sa nedá vrátiť späť

dala si mi život
dala si mi lásku
kvôli mne si mala už nejednu vrásku
dala si mi telo
dala si mi srdce
a vždy ťa trápi, keď divoko tlčie
stále som to ja, veď predsa vieš
že každé zajtra raz bude dnes
každé včera bude predvčerom
kým si rovnaká ja stále iný som
aj keď som ďaleko, stále viem
si mi najbližšia zo všetkých žien
sme spojení bez zbytočných slov
prečítaš ma bez najmenších náznakov

dala si mi život
dala si mi lásku
kvôli mne si mala už nejednu vrásku
dala si mi telo
dala si mi srdce
a vždy ťa trápi, keď divoko tlčie

Zdroj: UM
Foto: archív Adama Ďuricu